Stadia app versie 2.45 van binnen bekeken

Nieuws
maandag, 07 december 2020 om 13:00
e90e4ae3408505b8a5d0df57b3e34e29
Er is weer een nieuwe versie van de Stadia app beschikbaar. Reden voor de website 9to5Google om even in de broncode te duiken en op zoek te gaan naar hints voor nieuwe features.
Door de APK bestanden, de installatiebestanden voor het android OS, te analyseren heeft 9to5Google al veel aankomende features weten te voorspellen voor de Stadia app. In de nieuwe versie, 2.45, zijn geen grote verassingen te vinden. Wel wordt duidelijk dat er verder gewerkt wordt aan State Share in afbeeldingen en video's. Hier hoorden we laatst al meer over, maar er worden dus meer vorderingen in gemaakt. Dit betekent waarschijnlijk dat het niet heel lang meer duurt voor de feature live gaat. We weten dat Hitman 3 bijvoorbeeld lanceert met de volledige functionaliteiten van State Share en dat is al in januari.

Wat is State Share?

Met de State Share feature wil Google het mogelijk maken dat je op een video of afbeelding kunt klikken van een andere speler en vervolgens op exact hetzelfde punt verder kunt gaan in de game. Of om een score te verbeteren of om bijvoorbeeld dezelfde uitdaging te krijgen in een game met willekeurig gegenereerde maps. In Crayta wordt de feature als bèta gebruikt om middels een link rechtstreeks in een minigame van een speler te stappen. Zo hoef je niet de hele game op te starten, door alle menu's te gaan en handmatig de game opzoeken. Op de eerste verjaardag van Stadia liet Google weten dat de feature
Vorige week is Phogs! uitgekomen. Om dat te vieren is er een launch trailer uitgekomen. Check deze hier. En Baldur's Gate 3 is ook met een nieuwe update gekomen voor de Early Access. Lees hier de details.