Noorse mythologie van Assassins Creed Valhalla toegelicht

Nieuws
dinsdag, 03 november 2020 om 12:15
30eb07f79b2c5b8bfa93cd8dba314e81
Volgende week mogen we eindelijk aan de slag met de nieuwste Assassins Creed met de subtitel Valhalla. In deze game gaan we aan de slag met de vikingen. Uiteraard krijgen we ook te maken met diens goden, welke nu aan ons voorgesteld worden.
Eén van de meest prominente features van de Assassin's Creed games is wel de setting waarin de game zich afspeelt. Vrijwel iedere nieuwe game neemt ons mee naar een nieuwe historische setting. Ditmaal is het de beurt aan de vikingen en we spelen als Eivor, een mannelijke of vrouwelijke viking die ons meevoert van het Noorwegen omstreeks de negende eeuw naar Engeland. De vikingen hadden altijd hun eigen goden, net als de grieken en egyptenaren dat hadden, voor het moderne christendom kwam. Deze goden worden in onderstaande trailer aan ons voorgesteld.

Bekende namen

Sommige namen zullen ons vast bekend voor gaan komen, zoals Loki bijvoorbeeld. De noorse mythologie is op veel plekken gebruikt als inspiratie bron. De Marvel 'superheld' Thor is bijvoorbeeld ook een dergelijke god, waardoor veel namen al bekend zijn van diens films. En de nieuwste God of War game zette deze mythologische setting ook al centraal. Assassin's Creed Valhalla zal ons vast en zeker op een andere manier kennis laten maken met deze goden. Wij kunnen niet wachten, maar gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten.
De Stadia exclusieve game Outcasters heeft een nieuwe map aan ons voorgesteld. Benieuwd welke dat is? Klik hier voor de beelden. En er is weer een PEGI rating voor een nieuwe game gevonden. Pikuniku. Benieuwd wat er achter deze naam schuilt? Klik hier voor de details.