Oei: Netflix gaat goedkoopste abonnement verwijderen voor optie met reclame

Nieuws
donderdag, 04 juli 2024 om 15:10
netflix
Netflix is begonnen met het aanpassen van zijn abonnementsdiensten in Canada en Engeland. Dit zijn de eerste twee gebieden waar het goedkoopste abonnement verdwijnt en plaats wordt gemaakt voor een nog goedkoper abonnement, maar dan met reclames in de app.
Het basis abonnement zal dus gaan verdwijnen en als je een abonnement wilt zonder reclame dan zal je een paar euro meer gaan betalen. We weten nog niet wat voor effect dit zal hebben op de prijzen in Nederland en België. Op dit moment betaal je voor het Basic abonnement 9,99 euro per maand voor 720P kwaliteit op één scherm tegelijk. Standaard kost 13,99 euro per maand voor 1080p op twee schermen tegelijk en Netflix Premium met 4K op vier schermen tegelijk kost 18,99 euro per maand. Het basisabonnement zal hier waarschijnlijk ook verdwijnen en een prijsverandering voor de andere abonnementsvormen is niet uitgesloten.
Via dit bericht op Reddit kun je zien dat deze gebruiker tot 13 juli gebruik kan maken van zijn huidige abonnement, daarna moet hij kiezen voor een ander abonnement.
Wanneer deze verandering naar Nederland komt is nog niet duidelijk, maar dat Netflix deze abonnementsvormen verder gaat verspreiden is duidelijk.