Ook Rider's Republic ontkomt niet aan uitstel

Nieuws
vrijdag, 15 januari 2021 om 17:00
ridersrepublic 5f5b8708eb06c
Het wordt inmiddels een lange lijst, maar er is wéér een game uitgesteld. Dit keer gaat het om de Ubisoft game Rider's Republic. De game komt niet meer op 25 februari uit, maar later in 2021.
Het is bijna geen uitzondering meer, het uitstellen van games. Vrijwel alle AAA games van het laatste half jaar hebben te maken gehad met uitstel. Zo ook Rider's Republic, de Ubisoft game waarin je met meerdere spelers online allerlei stuntraces kan doen in een gigantische open wereld. De game verschijnt nu niet meer op 25 februari maar later in 2021. Een nieuwe release datum is nog niet gegeven. Zie hieronder het statement van de ontwikkelaar.

Uitstel is niet altijd verkeerd

Zoals de ontwikkelaar zelf ook aangeeft, bieden ze liever een bug vrije game op een later moment dan een game volgens de deadline die niet de ervaring biedt die je wil. Een prima reden om de game uit te stellen, gezien alle recent releases van games vol met bugs. Het is wel opvallend dat alle recente releases van Ubisoft te maken gehad hebben met een uitstel.
Een andere populaire Ubisoft game, Assassins Creed Valhalla, heeft veel bug fixes ontvangen. Je leest hier de details. En Ubisoft is ook bezig met een open wereld Star Wars game. Lees hier het nieuws.