Outriders vanaf 1 april beschikbaar op Stadia

Nieuws
woensdag, 17 februari 2021 om 8:00
outriders 5f801ef8eee5e
Outriders is een nieuwe looter shooter van Square Enix en zal op releasedatum van 1 april beschikbaar zijn op Stadia. In eerste instantie zou de game, na een release op de consoles en PC, maanden later ook op Stadia verschijnen.
Het nieuws komt enigszins als een verrassing. In de wekelijkse blogpost van Google, wordt plots aangekondigd dat Outriders vanaf dag 1, op 1 april, ook op Stadia te spelen is. Dat is tegelijk met de release van consoles en PC. Outriders zou in eerste instantie vorig jaar al uitkomen, maar werd toen uitgesteld naar 2 februari 2021. Ook deze datum bleek niet haalbaar, dus werd de game uitgesteld naar 1 april. Al die tijd werd gecommuniceerd dat Outriders later in 2021 naar Stadia zou komen. Maar nu blijkt de release van Stadia toch naar voren gehaald te zijn. Goed nieuws voor ons.

Het verhaal in Outriders

Twee weken geleden werden we opgeschrikt door het nieuws dat Google de first party studios gesloten heeft. Als reden werd opgegeven dat ze zich meer wilden focussen op third party games. Het uitkomen van Outriders is hier misschien één van de eerste voorbeelden van. Wat bijvoorbeeld bij Little Nightmares II opviel, was dat de Stadia port verzorgd is door een compleet andere studio. Terwijl er nooit eerder over een Stadia release gesproken is. Is Outriders het volgende voorbeeld?
Inmiddels heeft Assassin's Creed Valhalla een nieuwe content update gekregen, waar de River Raids game mode mee geïntroduceerd is. Lees hier meer. En speel je Baldur's Gate 3? Mis dan deze belangrijke mededeling niet.