Resident Evil Re:Verse multiplayerervaring verschijnt deze zomer

Nieuws
woensdag, 12 mei 2021 om 8:43
residentevilvillage
Goed nieuws voor Resident Evil-fans: de multiplayer van het spel Resident Evil Village verschijnt deze zomer. Village verscheen 7 mei dit jaar en gooide mede door het goede motion capture- en acteerwerk hoge ogen onder horrorfans. Het spel werd in één week tijd meer dan drie miljoen keer verkocht.

Resident Evil Re:Verse

Re:Verse was bedoeld als multiplayeronderdeel van Village, maar de ontwikkelaars hebben meer tijd nodig om de mode af te maken. Wanneer we het precies kunnen verwachten is onbekend, maar dus ergens tussen juli en september. Re:Verse is een multiplayer shooter waarin je het tegen anderen opneemt met een groepje schurken of helden. Vijanden kunnen samen biowapens worden om anderen het leven zuur te maken.
Het is een volledig nieuwe ervaring binnen de Resident Evil Franchise. Capcom experimenteert al een tijdje met multiplayer onderdelen voor Resident Evil-games. Zo zat er bij de Remake van Resident Evil 3 een volledige multiplayer waarbij een aantal survivors het op moesten nemen tegen de mastermind.

Oordeel Resident Evil: Village

Onze collega’s van IGN Benelux zijn zeer te spreken over Resident Evil: Village. De game werd bekroond met een 8,5 en de volgende beoordeling: “Resident Evil Village is een vermakelijke game geworden die het gevoel van angst goed laat overkomen. De actie en de gameplay zijn een samensmelting geworden van Resident Evil 4 op het gebied van actie en Resident Evil 7 op het vlak van spanning en angst. Hoewel de game lekker speelt, vond ik het verhaal met iets meer dan negen uur gameplay wel een beetje kort aanvoelen.”
Echter wordt qua contentaanbod wel de multiplayer gemist, dus hopelijk brengt capcom die eerder voorin dan achterin de zomer uit.