Sony werkt aan eigen variant Xbox Game Pass

Nieuws
zondag, 11 april 2021 om 13:48
xboxgamepass
Sinds xCloud geïntegreerd is in Xbox Game Pass, heeft Microsoft meer dan ooit de focus op het betaalde abonnement voor Xbox en PC. Grote games zijn bij launch “gratis” te spelen en dat gecombineerd met een stevige bibliotheek aan spellen maakt het een geliefde dienst. Sony wil dat ook en schijnt te werken aan een eigen variant van Xbox Game Pass.

Sony's antwoord op Xbox Game Pass

Ex God of War-director David Jaffe zegt in een video op zijn kanaal: “Ik heb keer op keer gezegd dat mensen die denken dat Jim Ryan (CEO PlayStation, red.) afgeschreven is, veel voorbarig zijn. Gisteren was er een man in de show die de petitie had ingediend om Jim Ryan te ontslaan en ik had zoiets van 'gast, dat is veel te voorbarig'. Jim Ryan is niemand iets verschuldigd en Sony is niemand iets verschuldigd over de waarheid van wat er komt en wat hun tegenwicht tegen Game Pass is.”
Jaffe zou met diverse mensen bij Sony hebben gesproken over de plannen, maar verder laat hij niets los. Het is dus eigenlijk weinig meer dan wat PlayStation-CEO Jim Ryan heeft gezegd in november. Hij sprak uit dat er op een x moment in de toekomst nieuws over een Xbox Game Pass-concurrent zou komen. Gezien E3 om de hoek is, is de verwachting dat Sony dan onthuld wat zijn grote antwoord is op het succes van Microsoft.

Outriders en MLB 21

Recent zijn bijvoorbeeld Outriders en MLB 21 verschenen op Xbox Game Pass. Games die op Xbox dus slechts het abonnementsgeld van een tientje tot dertien euro kostten, versus de volle prijs van 60 euro per game op PlayStation 5. Geen wonder dus dat Sony zich even achter de oren krabt en zelfs met een eigen dienst komt. Het is iets waar gamers waarschijnlijk heel blij van worden, want Sony heeft met zijn grote arsenaal aan exclusieve games bij vele gamers een streepje voor op Xbox.