Stadia controller krijgt 'Tandem-modus' en mogelijkheid voor USB-C koptelefoons

Nieuws
zaterdag, 03 oktober 2020 om 9:10
078175a75ffc3752214a3d55180f90c3
Stadia heeft een nieuwe experimentele manier gekregen waarop je samen lokaal kan gamen. Via 'tandem-modus' kan je twee controllers met elkaar verbinden. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om koptelefoons middels de USB-C aansluiting te gebruiken.
Nadat Google eerder experimentele functies aanzette om via mobiele data te gamen of op alle Android telefoons Stadia te kunnen gebruiken, is het nu de beurt aan deze extra manier om andere controllers te gebruiken. Het was al mogelijk om andere controllers te gebruiken via een PC, Laptop of telefoon door ze rechtstreeks aan te sluiten met een USB kabel. Maar nu is het dus ook mogelijk om draadloos gebruik te maken van deze controllers, door ze aan te sluiten op je Stadia controller. Beide controllers worden aan dezelfde speler gelinkt in Stadia, dus in theorie kun je meestal maar één controller gebruiken. Tenzij het spel meerdere spelers met één controller ondersteunt, zoals Phogs! laatst aankondigde. Hieronder zie je een uitleg van Google over de manieren om deze aan te kunnen sluiten.

Meerdere koptelefoons nu te gebruiken

De Stadia controller heeft zowel een 3.5 mm poort en USB-C aansluiting. De USB-C aansluiting werd altijd gebruikt om de controller op te laden of te verbinden met een PC, laptop of telefoon. De 3.5mm poort was bestemd voor headsets. Was je in het bezit van een headset met een USB aansluiting? Dan had je pech, want deze was niet te gebruiken middels de USB-C poort van de controller. Inmiddels is hier verandering in gekomen. Je kunt deze nu wel aansluiten en de headset toch gebruiken, wat een lang gekoesterde wens van de Stadia community was. Scheelt weer een nieuwe headset aanschaffen.
Er is veel Google nieuws geweest de afgelopen week, waaronder de aankondiging van een nieuwe Chromecast, genaamd 'Chromecast with Google TV'. Lees het nieuwsbericht snel om te zien wat voor effect dit op Stadia heeft. Daarnaast is er ook een launch trailer vrijgegeven voor de Stadia Pro game Dead By Daylight, om jullie een voorproefje te geven.