Stadia Games & Entertainment kijkt vooral naar 2023 en wil RPG's maken

Nieuws
dinsdag, 17 november 2020 om 16:45
a729d3269aedeb3d8460804c08e26091
Kort nadat Stadia aangekondigd werd, kwam ook de aankondiging van de nieuwe ontwikkelstudio Stadia Games & Entertainment. Echte exclusives heeft de studio nog niet gemaakt, maar er wordt wel vast naar de toekomst gekeken.
Vorig weekend vond namelijk een digitale conferentie voor game ontwikkelaars plaats, de MEGAMIGS video game industry conference. Hier heeft Google ook een aantal digitale panels gehad en met name rondom Stadia Games & Entertainment. Dit onderdeel van Google focust zich op het ontwikkelen van First & Second Party games. Met First Party games bedoeld men games die zelf ontwikkeld zijn door Stadia Games & Entertainment en exclusief zijn voor Stadia als platform. Second Party games zijn games die door externe ontwikkelaars gemaakt worden, maar (tijdelijk) exclusief voor Stadia zijn. Denk bijvoorbeeld aan Gylt, Crayta, Orcs Must Die! 3 en Outcasters. Hieronder vind je de video die getoond is tijdens de digitale conferentie, met een uitleg.

Focus op de toekomst

Het ontwikkelen van games kost uiteraard tijd. Enig nieuws over de eerste first party games ontbreken nog, maar Google heeft aangegeven dat ze ook zeker openstaan voor externe ontwikkelaars die Stadia exclusieve games willen maken. Hiermee geven ze aan dat geïnteresseerde studios zich kunnen melden en ze op zoek zijn naar games die in 2023 of later uit komen. Dit betekent niet dat er voor die tijd niets komt, eerder dat er al het een en ander gepland is en geen ruimte meer is. Zo weten we bijvoorbeeld dat Google inmiddels vier studio's gecontracteerd heeft voor Stadia exclusieve games, waaronder Outcasters de eerst volgende is. Google laat ook weten dat ze grote interesse hebben in een AAA RPG. Ben jij ook al benieuwd wat we mogen verwachten? Het resultaat laat nog even op zich wachten.
De nieuwe Stadia features zijn inmiddels ook officieel bevestigd. Wil je weten welke het zijn? Je leest het hier. En Embr heeft inmiddels een nieuwe content update gekregen, je kunt hier zien wat deze update bevat.