Stadia laat je nu onderweg gamen met 4G en 5G-verbindingen

Nieuws
woensdag, 29 juli 2020 om 11:11
8871924e9ae4ccc473066a57e3cf2adb
Google lanceert een nieuwe, experimentele functie die je onderweg laat gamen via Stadia. Je kan dan spelen met je mobiele gegevens, en dus met 4G en 5G-verbindingen zodra je de functie eerst activeert.

Mobiele data

Google kreeg van bij de lancering van Stadia de kritiek dat veel beloofde functies nog niet aanwezig waren, en het bedrijf gaf ook doorgaans geen specifiek tijdschema waarin we belangrijke functies konden verwachten. Ondertussen maakt Google een flinke inhaalbeweging de laatste maanden nu Stadia onder meer werkt op alle Android-telefoons en ook de controller volledig draadloos functioneert.
Google kondigt nu op zijn blog een nieuwe experimentele functie aan die je laat gamen met een mobiele dataverbinding. Je kan dus makkelijk onderweg op de bus of in de trein gamen waar je normaal gesproken geen wifi-verbinding hebt. Stadia ondersteunt zowel 4G als het snellere 5G-internet dat nu in Nederland wordt uitgerold.

Zo activeer je het

Je kan de functie activeren vanuit de Stadia-app op je telefoon. Tik rechts op je avatar en kies 'Experimenten'. Daarna zet je de schakelaar 'Mobiele data gebruiken' aan. Google geeft onder de instelling de waarschuwing dat je zo'n 2,7 GB aan data per uur kan verbruiken, en dat maakt de functie dus vooral interessant voor gamers die een unlimited-abonnement hebben. Toch is 2,7 GB per uur maar de helft van de 4,5 GB per uur dat gamen met een 720p-resolutie (HD) verbruikt via wifi of bedraad internet. Via mobiele data zou je dan in een 360p-resolutie gamen, al heeft Google dat nog niet officieel bevestigd.
Het is voor Stadia een belangrijke stap dat je kan gamen met je mobiele verbinding, want Stadia's concurrent Microsoft xCloud ondersteunt die functie al vanaf het begin. Toch was het relatief eenvoudig om voordien al op Stadia te gamen met een mobiele verbinding als je even met je telefoon een wifi-hotspot maakte.
Ga jij gamen met je telefoon via mobiele data? Heb jij naar deze functie uitgekeken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.