Stadia nu ook mogelijk op lage resolutie voor mobiel

Nieuws
vrijdag, 11 juni 2021 om 9:32
iPhone ios
Wil je gamen op je data-abonnement of heb je een slechte wifi-verbinding? Dan heb je er baat bij als Stadia niet al te veel bandbreedte vraagt. Goed nieuws: Stadia is nu in lage resolutie beschikbaar. Het gaat dan om 720p met een maximum dataverbruik van 2,7 gigabyte per uur.

Stadia spelen on-the-go

Ga er daarmee niet vanuit dat je soepel via de WiFi van de NS kunt spelen, maar het lijkt erop dat het wel voor dit soort verbindingen is bedoeld. Het is in ieder geval een groot verschil met het dataverbruik van de standaard versie. Stadia Source schrijft dat je normaliter op een datagebruik van 720p al snel naar 4,5 gigabyte per uur gaat. Dat is nu dus bijna door de helft en dat is zeker bij cloudgaming een enorm voordeel. Er is nog steeds een stabiele verbinding nodig, maar deze hoeft dus niet optimaal te zijn qua dataoverdacht.
Dit maakt Stadia aanzienlijk meer toegankelijk voor gamen op je mobiel, zonder dat het daarbij je volledige data-abonnement opmaakt. Wil je er gebruik van maken, ga dan in de app naar het instellingenmenu en selecteert Performance. Zie je het nog niet, check dan of er een update van de Stadia-app beschikbaar is. Het kan zijn dat het nog niet kan, omdat de optie nog wordt uitgerold.

Met 6Mbit per seconde in de cloud gamen

Het is een positieve ontwikkeling, niet alleen voor je databundel. Het betekent ook dat Stadia werkt op minder snel internet, wat betekent dat je zelfs op een internetsnelheid van 6Mbit per seconde in de cloud kunt gamen. Hierdoor wordt cloudgaming voor veel grotere groepen mensen mogelijk, ook voor mensen die in een gebied wonen waar de verbinding nooit optimaal is. Dat is een groot voordeel nu Stadia op 23 juni ook naar veel andere platforms komt, zoals Google TV, Android TV, Nvidia Shield TV en Xiaomi MiBox 3 en 4.