Stadia nu ook speelbaar in beta op iOS devices

Nieuws
donderdag, 17 december 2020 om 12:15
iPhone ios
Het is sinds een aantal maanden al mogelijk om op je Android telefoon gebruik te maken van Stadia. Op iOS kon dit nog niet, omdat dit de regels van de Apple Store zou overtreden. Het is nu dan eindelijk toch mogelijk.
Tijdens het één jarige jubileum van Stadia kondigde Google al aan dat er aan gewerkt werd, in een korte roadmap. Concurrenten hadden hier ook last van en Amazon Luna was de eerste game streaming dienst met een oplossing. Zij gebruikten een WebApp om te streamen, om de Apple Store te omzeilen. Google heeft deze strategie overgenomen en de functie is gisteren beschikbaar gekomen op iOS devices. Wel in bèta variant, net als eerst het geval was voor Android devices.

Verbeteringen volgen elkaar in rap tempo op

Net voor het één jarige jubileum begon Google in rap tempo nieuwe features vrij te geven en met promoties te komen waardoor grote aantallen nieuwe gebruikers naar het platform toe kwamen. De mogelijkheid om op iOS te gamen is de volgende in deze lange rij, waardoor weer een nieuwe groep gamers bereikt wordt. Inmiddels kent Stadia veel positieve geluiden in de media, nadat er eerst veel kritiek op de dienst was. We zijn benieuwd hoe Stadia zich verder blijft ontwikkelen.
Dinsdag zijn er drie nieuwe Assassin's Creed titels op de Stadia Store verschenen. Je kunt hier lezen welke titels dat zijn. En mis ook de aankondiging van het nieuwe Free Play weekend niet. Dit keer is Pac-Man aan de beurt. Je leest hier de details.