Stadia voor telefoons: verbind controller draadloos, landschapsmodus

Nieuws
woensdag, 01 juli 2020 om 10:46
3fab438470749d51f366f76fc42edf49
Google Stadia krijgt belangrijke comfort-upgrades voor gamers die met een Android-telefoon spelen op het cloud-gamingplatform. Je kan je controller nu draadloos met je telefoon verbinden en de app heeft eindelijk een landschapsmodus.

Android -telefoons

Google heeft een welkome update doorgevoerd voor gamers die regelmatig via hun telefoon spelen, dat maakt het bedrijf bekend in een blogbericht. Het is vanaf nu mogelijk om je Stadia-controller draadloos te koppelen met je Android-telefoon. Je drukt daarvoor eerst op het icoontje met de controller en vervolgens schakel je je Stadia-controller in. Daarna voer je de opgegeven toetsencombinatie uit om hem te verbinden. Je krijgt vervolgens de bevestiging te zien dat hij is gekoppeld.

Landschapsmodus

Naast de mogelijkheid om draadloos te gamen met je telefoon, heeft de Stadia-app eindelijk een weergave in landschapsmodus gekregen. Als je gamet op je telefoon gebruik je die natuurlijk altijd in de liggende stand, en dat werkt prima tijdens het gamen. Alleen werkte de interface van de Stadia-app tot voort kort niet in die houding. Dat is in het bijzonder vervelend als je een accessoire zoals de Claw gebruikt waarmee je je telefoon vastklemt aan je controller.
Eerder maakte Google het al mogelijk om te gamen op alle telefoons met Android via een nieuwe 'Experimenteel'-instelling. Daarnaast kan je sinds kort ook van de nieuwe touch-bediening gebruikmaken als je even je Stadia-controller niet bij de hand hebt.

Weg met de draad

Nu ook gamen op Android-toestellen draadloos werkt, hoef je in principe de meegeleverde kabel van je controller enkel nog te gebruiken om het accessoire op te laden. Google rolde eerder al draadloze ondersteuning uit voor wie gamet in Chrome op de pc.
Als je ook draadloos op je telefoon wil spelen, hoef je enkel je Stadia-app bij te werken met de laatste versie. Kijk of er een update is in de Google Play Store, maar mogelijk is die al automatisch doorgevoerd. Voorlopig is het nog niet bekend wanneer Stadia ook op iPhones zal werken.
Wat vind jij van deze update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.