Stadia werkt alvast op slimme televisies met Android TV via omweg

Nieuws
woensdag, 08 juli 2020 om 11:24
00b6b0a729f654ddf7e9abf5afbd09e7
Google Stadia werkt voortaan ook als app op Android TV. Het was voordien niet mogelijk om je aan te melden met je Google-account op je smart tv, maar nu kan het met een omweg en met behulp van een muis.

Stadia voor Android TV

Je kan nu gamen met Stadia als je beschikt over een televisie met Android TV. Android TV is Googles eigen platform voor slimme televisies. Het was eerder al mogelijk om Stadia te spelen op alle Android-telefoons sinds de laatste update van de app, maar daarmee kan je de app ook op Android TV laten werken.
Je moet daarvoor de Stadia-app voor telefoons op je slimme tv installeren, en je kan de app downloaden via deze website. Het enige wat nodig is om de functie te laten werken is een muis om door de interface van Stadia te bladeren, want de Stadia-app voor telefoons is gemaakt voor touch-bediening. Als je een draadloze of bedrade muis met je tv verbindt, kan je door de menu's van de app bladeren.

Stadia op Android TV

Zodra je de app op je televisie hebt geïnstalleerd en bent ingelogd met je Google-account, kan je op een game klikken om die te openen. Google vertelt dan dan in een melding dat het apparaat dat je gebruikt nog niet officieel wordt ondersteund, maar je krijgt toch de mogelijkheid om de game te testen. De Stadia-app wordt ook weergeven op je tv in een verticale stand, maar zodra je een spel start, wordt die in de volledige weergave afgespeeld.

Officiële ondersteuning

Voorlopig blijft het nog wachten op een officiële Stadia-app voor Android TV, maar die komt er dit jaar nog aan. Wat denk jij van de nieuw functionaliteit? Ga jij Stadia alvast uitproberen op je Android TV? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Laat ook van je horen in de PlayStadia-groep op Facebook.