Stadia werkt met vijf gamestudio's aan exclusieve titels

Nieuws
donderdag, 16 juli 2020 om 10:06
T4Sgl8XJ7i6O8tbZSlOSBDZ56Y93yCZ7VJwCLHsd
Stadia's ontwikkelaarsstudio Stadia Games and Entertainment heeft bekend gemaakt dat het met vijf gamestudio's wil samenwerken om exclusieve titels uit te brengen op het platform. Het gaat om namen zoals Harmonix en Supermassive Games.

Samenwerking met studio's

Stadia Games and Entertainment is Googles eigen gamestudio die in het Canadese Montrèal is gevestigd. Ondanks de opening van studio's en het aanwerven van bekende namen in de gamewereld, konden we dit jaar nog niet op eigen first party games voor Stadia rekenen.
Google heeft nu bekendgemaakt tijdens zijn Stadia Connect dat het met vijf gamestudio's werkt aan second party exclusives voor Stadia. Als eerste is er Harmonix, dat bekend is van de Rock Band-reeks en dat werkt aan een nieuwe muziekgame genaamd Fuser. Daarnaast werkt Google ook met Uppercut Games, de ontwikkelaars van City of Brass, en Supermassive Games van de PS4-exclusive Until Dawn.

Exclusief of tijdelijk?

Daarnaast is er nog Robot Entertainment, dat alvast Orcs Must Die 3 als een tijdelijk exclusief spel heeft uitgebracht. Orcs Must Die 3 is nu gratis te claimen voor Stadia Pro-abonnees. Google liet op zijn Connect ook alvast de game Outcasters zien, dat is een toegankelijke shooter van Splash Damage. De game is exclusief op Stadia te spelen.

Outcasters

Google maakt later meer bekend over de verschijningsdatum van Outcasters en de andere games die deze vijf studio's voor Stadia gaan maken. Het is ook nog niet bekend of het gaat om echte exclusieve spellen of tijdelijke exclusives.
Wat denk jij van Googles nieuwe samenwerkingen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel of in de PlayStadia-groep op Facebook.