State Share details voor Hitman 3 bekendgemaakt

Nieuws
maandag, 18 januari 2021 om 12:30
HITMAN3 Article Tile 1 5f588497cd990
Deze week ligt Hitman 3 in de (digitale) schappen. Ook op Stadia kunnen we vanaf het eerste moment genieten van deze derde game in de reboot van Hitman. Hitman 3 gaat gebruik maken van de State Share functionaliteit. Het is voor het eerst dat een game van de volledige functionaliteit gebruik gaat maken.
State Share is één van de Stadia specifieke features die tijdens de onthulling van Stadia twee jaar geleden bekend gemaakt werd. Met State Share wordt het mogelijk om een moment opname van jouw game te maken en deze te delen met andere Stadia spelers. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaald scenario van een game delen met vrienden zodat ze jouw high score kunnen verbeteren of een bepaalde uitdaging aan te laten gaan. Dit alles verpakt in een link, afbeelding of video. De game Crayta maakte er al in beta vorm gebruik van en maakte het mogelijk om een link te delen waarmee spelers via een klik in jouw game kunnen komen. Hitman 3 pakt het veel grootser aan.

Maak uitdagingen voor jouw vrienden

In Hitman 3 wordt het mogelijk om een screenshot of video die je opneemt, middels de Capture knop op je controller, te voorzien van je 'game state'. Als een Stadia speler die dan ook Hitman 3 bezit erop klikt, kunnen ze de missie starten die jij op dat moment speelde, met exact dezelfde parameters. Denk dan aan bijvoorbeeld dezelfde wapens, start locatie, moeilijkheidsgraad en objectives. Je kunt zelfs delen van het spel spelen die je zelf nog niet vrij gespeeld hebt, maar wel belangrijk om te weten dat je voortgang niet opgeslagen wordt. Je verdient bijvoorbeeld ook geen achievements. Vanaf woensdag is Hitman 3 beschikbaar en is de functionaliteit live. Op het Stadia Community Blog kun je alle details lezen.
Mocht je het gemist hebben, Ubisoft is bezig met een Star Wars game. Het betreft een open wereld game. Je kunt hier meer lezen. En Rider's Republic van Ubisoft is helaas uitgesteld. De titel zou aanvankelijk volgende maand uitkomen maar dit is niet meer het geval. Je kunt hier de details lezen.