Strategiegame Phoenix Point onderweg naar Stadia

Nieuws
donderdag, 22 oktober 2020 om 19:52
maxresdefault 1
De laatste dag van de 'Good Days' aankondigingen zijn aangebroken. De tweede game die vandaag aangekondigd is heet Phoenix Point en brengt eindelijk meer strategie games naar Stadia.
Phoenix Point heeft veel weg van de zeer populaire Xcom games. In deze futuristische strategie game neem je het op tegen aliens in een squad van vier soldaten. In turn based gevechten is het de bedoeling dat je de vijand te slim af bent en verslaat. Essentieel in dit soort games is het zoeken van dekking en je tegenstander te flanken. Zonder dit te benutten, ga je ongetwijfeld je ondergang tegemoet. Om nog een extra dimensie hieraan te geven, zijn er vernietigbare omgevingen waardoor het speelveld continue verandert. Je kunt je squad customizen gedurende de game en er zijn meerdere wapens te unlocken. Hieronder een trailer, die perfect de voordelen van Stadia benadrukt.

Eindelijk meer strategie

Strategie games werden lang gemist op Stadia. Eén van de oudste genres in games en tevens éen van de meest populaire was opvallend afwezig. Gisteren werd daar voor het eerst verandering in gebracht door Humankind aan te kondigen en vandaag is Phoenix Point aan de beurt. Daarmee lijkt Google hard te werken aan variërende genres op Stadia. Helaas moeten we nog even geduld hebben, want Phoenix Point komt niet eerder dan Q1 2021.
Een andere game die gisteren aangekondigd is, is de populaire survival game ARK: Survival Evolved. Lees hier meer over deze game. En in Dead by Daylight wordt Halloween gevierd met heel veel nieuwe content, Mis dat niet.