Terraria komt toch niet naar Stadia

Nieuws
maandag, 08 februari 2021 om 12:15
terraria
Leeftijdsclassificaties zoals PEGI en ESRB zijn mooie manieren om nieuwe games te ontdekken die naar Stadia komen. De volgende, Terraria, leek onderweg maar er is kennelijk roet in het eten gegooid.

Geen Terraria voor Stadia

Enkele dagen geleden verscheen er een PEGI-classificering voor Stadia, wat meestal wil zeggen dat de game onderweg is naar Stadia. Ook in dit geval bleek dat zo te zijn, maar hier is op een pijnlijke wijze verandering in gekomen. Op Twitter laat de ontwikkelaar van zich horen in een klaagzang richting Google, want zijn Google-account is drie weken geschorst. Iedere poging tot contact is daarnaast ook nergens op uitgedraaid. Hierdoor voelt de ontwikkelaar zich genoodzaakt om de ontwikkeling van Terraria voor Stadia te stoppen. Hieronder vind je de Twitter-thread.

Timing zeer slecht

Nadat vorige week als een ramp begon voor Google Stadia, na het nieuws over het sluiten van de first party-studio Stadia Games & Entertainment, lijkt deze week ook niet best te beginnen. Door het sluiten van hun eigen studio is investeren in ontwikkelaars en hun games nu de meest belangrijke taak van Google om alles op de rit te krijgen. Het is daarom extra pijnlijk dat een week later dit zich voordoet. De vraag is nu of Terraria dus nog naar Stadia komt. Wellicht blijft het bij een emotionele uitlating en komt de game alsnog naar Stadia.
Ook Crayta gaat Crowd Play ontvangen. Er is recent een video verschenen waarin deze feature toegelicht wordt. Je kunt deze hier bekijken. En Hitman III is nog maar net uit, maar de game gaat al nieuwe content krijgen deze maand. Hier kun je meer lezen over de roadmap.