Threta Revelations verschijnt in december op Stadia

Nieuws
door Laura Jennyvrijdag, 23 juli 2021 om 12:34
thretarevelations
Het aanbod voor Stadia wordt in december uitgebreid met de komst van Threta Revelations. Deze game die in Zuidoost-Azië is ontwikkeld door studio Prodigi Interactive, verschijnt op 17 december op Stadia.

Threta Revelations

Threta Revelations is het eerste deel van de Epic Trilogy of Games, waarin een episch verhaal over de mensheid wordt uitgebeeld. Het verhaal speelt zich 30.000 jaar geleden af en draait om mythe, magie, het bovennatuurlijke en het occulte van Azië. De studio verwacht zelfs die-hard historici te verbazen. Dat is nogal een belofte.
De game speelt zich af in Sri Lanka in een tijd die Treta Yuga heet. Dit wordt door Zuid-Aziatische mythologie ook wel gezien als het tweede tijdperk van de mensheid. In het hindoeïsme zijn er vier yugas (wereldtijdperken). Treta in het sanskriet betekent een verzameling van drie dingen. Dat komt omdat er in Treta Yuga drie Avatars van Vishnu zijn gezien. Kortom, zeker voor hindoestanen is het een enorm belangrijk tijdperk.

Unreal Engine 4

Het spel wordt ontwikkeld met behulp van Unreal Engine 4. Prodigi Interactive zoekt naar een perfecte balans tussen mechanics, graphics en een uniek verhaal. Het verhaal is geschreven door Yasith Sirisena, SP Karthikeyan and Dilan Hewathudella en Shan V Perera en Sachin Sanjeev zijn later aan dit schrijverstrio toegevoegd. Het is voor het eerst dat er in Sri Lanka een game wordt gemaakt met motion capture-technologie. Hierbij krijgt een acteur een pak aan met bolletjes erop, die zorgen dat de computer kan vastleggen waar beweging is. Motion capturing wordt gedaan door Dilan Hewathudella. 
Dit is een enorm grootschalig gameproject voor Sri Lankese begrippen en we zijn dan ook benieuwd naar deze Aziatische game die ditkeer niet uit Japan of China komt. Zeker het feit dat er gebruik wordt gemaakt van motion capture maakt het een interessant project, omdat de bewegingen van het personage hierdoor veel natuurlijker over zullen komen.