Netflix maakt het officieel: Netflix Games komt eraan

Nieuws
donderdag, 22 juli 2021 om 12:19
netflix
Streamingdienst Netflix heeft na veel geruchten eindelijk zelf iets onthuld over de mogelijke uitbreiding naar games en bevestigt dat het er inderdaad aan zit te komen. Hoewel het niet een antwoord geeft op alle geruchten, zegt de streamingdienst in ieder geval dat het inderdaad een gametak opzet. Het idee is om te beginnen bij mobiele apparaten.
Straks stream je op je telefoon dus niet meer alleen het nieuwe seizoen Stranger Things of Too Hot To Handle op Netflix, je kunt er dan ook terecht voor games. Welke games precies, dat is onbekend. Het heeft in ieder geval bevestigd dat het Mike Verdu, die eerder bij EA en Facebook Oculus werkte, in de arm heeft genomen. 

Netflix Games

Netflix schrijft in een brief aan investeerders het volgende over zijn game-ambitie: “We zijn in de beginfase van verdere uitbreiding naar games, voortbouwend op onze eerdere inspanningen rond interactiviteit (bijvoorbeeld Black Mirror Bandersnatch) en onze Stranger Things-games. We zien gaming als een andere nieuwe inhoudscategorie voor ons, vergelijkbaar met onze uitbreiding naar originele films, animatie en niet-gescripte tv.”
Er is bovendien goed nieuws voor Netflix-abonnees die staan te popelen om te gamen via de populaire streamingdienst: “Games worden zonder extra kosten opgenomen in het Netflix-abonnement van leden, vergelijkbaar met films en series. In eerste instantie zullen we ons voornamelijk richten op games voor mobiele apparaten. We zijn zoals altijd enthousiast over ons aanbod van films en tv-series en we verwachten een lange startbaan van toenemende investeringen en groei in al onze bestaande inhoudscategorieën. Aangezien we bijna een decennium bezig zijn met het streven naar originele programmering, denken we dat het de hoogste tijd is om meer te weten te komen over hoe onze leden games waarderen.”

Een voorzichtig begin

Dat klinkt alvast positief en het is met het grote succes dat Netflix nog steeds geniet een logische stap voor het bedrijf. Of Netflix een gigantische cloudgamingdienst wil worden, dat spreekt het niet zozeer uit. Het lijkt erop dat het nu een teentje in het water prikt om te kijken wat games voor de dienst kunnen betekenen. Vooralsnog is het stil over het type games dat we kunnen verwachten: is dit inderdaad meer zoals interactieve films als Bandersnatch, meer zoals de succesvolle Stranger Things-game of kun je er bijvoorbeeld ook andere spellen spelen naast mogelijke Netflix Originals? Het moet nog handen en voeten krijgen en dat dit in eerste instantie gratis beschikbaar komt voor mensen die een abonement hebben, laat zien dat Netflix het rustig aan wil doen. Wanneer er meer informatie wordt gedeeld, dat is nog onbekend.