Tijdelijk gratis toegang tot The Elder Scrolls Online’s ESO Plus

Nieuws
vrijdag, 22 januari 2021 om 15:14
eso1 5f5bb02b177b2
Je krijgt van gameontwikkelaar Zenimax tot 26 januari gratis toegang tot ESO Plus. Dat is het premium lidmaatschap van The Elder Scrolls Online. Normaal kost dit lidmaatschap voor een maand 12,99 euro. De probeerperiode loopt van nu tot 26 januari om 16:00 uur onze tijd.

Gratis ESO Plus

Waar The Elder Scrolls Online gratis te spelen is, betaal je voor ESO Plus normaal een maandbedrag van tussen de 10,41 en 12,99 euro, afhankelijk van hoe lang je het abonnement afneemt. Net als vorig jaar in april heeft Zenimax besloten om dit abonnement tijdelijk een paar dagen gratis beschikbaar te maken. Zeker nu meer mensen thuis zijn door het coronavirus is dat een welkome verrassing.
Het premium abonnement van de MMO komt met allerlei voordelen. Denk aan bijna alle DLC-pakketten, een Crafting Bag voor de (oneindige) opslag van je materialen, dubbel zoveel ruimte voor je Kristallen en een bonus op de verschillende punten die je gaandeweg verdient. Denk daarbij aan goudstukken, XP en Crafting Inspiration. Hiervan krijg je sowieso 10 procent meer dan normaal. Daar bovenop krijg je als ESO Plus-gebruiker maandelijks een bedrag van 1650 Crowns op je account. Dat laatste krijg je in de gratis probeerversie niet, maar de rest wel.

Toegang tot bijna alle DLC

Dat is een groot voordeel, want je hoeft bij een ESO Plus-abonnement dus geen DLC-pakketten los aan te schaffen. Die kosten normaal zo'n 13 euro. Bovendien is de DLC van The Elder Scrolls Online de moeite waard. Je krijgt er nieuwe zones met nieuwe verhalen mee, maar ook gloednieuwe dungeons en quests die je nog nooit eerder bent tegengekomen. Zelfs de nieuwe DLC Markarth zit erbij. Een kleine kanttekening: niet alle downloadbare content valt binnen het lidmaatschap, want Greymoor is bijvoorbeeld uitgesloten.
Daarnaast probeert Zenimax je naar het abonnement toe te lokken met die eerdergenoemde Crowns die je maandelijks op je account krijgt. Deze vertegenwoordigen in waarde meer dan de abonnementskosten en bieden je de mogelijkheid om in de online winkel te shoppen. Daar vind je onder andere non-combat huisdieren, mounts, meubels en kostuums. Je kunt ook Crowns met echt geld kopen, maar je krijgt dus al een maandelijkse toelage door het lidmaatschap af te nemen. Nog een plus: je kunt met het abonnement je kostuums van andere kleuren voorzien, iets wat in de niet-betaalde versie niet zomaar kan.

Zo start je je proefperiode ESO Plus

Wil je gebruikmaken van deze gratis proefperiode? Log dan in op The Elder Scrolls Online, ga naar de Crown Store, selecteer de ESO Plus-knop en klik op ‘Free Trial!’ Het kan van nu tot 26 januari om 16:00 uur onze tijd.