Ubisoft maakt indruk met Avatar: Frontiers of Pandora-trailer

Nieuws
vrijdag, 18 juni 2021 om 8:12
avatarfrontiersofpandora
James Cameron komt maar niet door met de nieuwe Avatar-films, maar gelukkig heeft Ubisoft een goede stand-in in de maak. Het komt met Avatar: Frontiers of Pandora. Dit is een geheel nieuwe titel die zich afspeelt in datzelfde Avatar-universum.
De eerste Avatar-film dateert alweer uit 2009 en er wordt hard gewerkt aan meerdere opvolgers. Ubisoft maakt ondertussen een game die waarschijnlijk uiteindelijk wel op ongeveer hetzelfde moment verschijnt als de volgende film. James Cameron heeft eind 2020 gezegd dat de opnames van Avatar 2 en 3 bijna klaar zijn, wat betekent dat hij dit hele jaar heeft voor de postproductie. Hoewel deze film waarschijnlijk zeer special effects-heavy is, is de verwachting dat 2022 wel het jaar wordt voor Avatar.

Avatar: de film

Hopelijk ook voor het spel, want de meeste games gebaseerd op films vallen enorm tegen. De eerste beelden beloven veel goeds. Het spel is volledig gebaseerd op de films en plaatst je in de blauwe huid van de Na’vi, een soort buitenaardse wezens. Je krijgt in deze game de kans om de planeet Pandora te ontdekken en de planeet veilig te stellen van de mens, die er allemaal bronnen vandaan wil trekken.
De trailer is nog wat cryptisch, maar belooft veel goeds uit de kleurrijke, wonderlijke wereld die Pandora heet. Het spel voelt wat Jurassic Park-achtig aan door de op dinosaurussen lijkende aliens, al zullen fans er allerlei onvervalste Avatar-dingen in terugzien. In de trailer zien we echter niet alleen maar een vredige wereld, want de mens komt hier met zijn helikopters, drones en wapens chaos scheppen. Zo is niet alleen de natuur bedreigd, maar ook de Na’vi zelf.

Avatar: Frontiers of Pandora

Er is verder nog weinig bekend over het spel: of je als Na’vi vooral aan het vechten bent met mensen, of je ook wel de kans krijgt om veel over het eiland te ontdekken. In ieder geval ziet de eerste trailer van Avatar: Frontiers of Pandora er enorm indrukwekkend uit. Bovendien komt het spel in 2022 naar een groot aantal platforms: PlayStation 5, Xbox Series X, Stadia, Luna en PC.