Riders Republic is een mix van alle extreme sporten

Nieuws
vrijdag, 18 juni 2021 om 9:59
ridersrepublic
Als je een beetje een speedfreak bent, dan is de kans groot dat je van extreme sporten houdt. Ben je ook nog fan van games rondom extreme sporten, dan is er een interessante nieuwe titel onthuld. Riders Republic is een game waarin bijna alle extreme sporten die je kunt bedenken voorkomen, samen met een open wereld waarin je er lekker op los kunt stunten.

BMX'en of fietsen met een raket

De game is ook niet gemaakt door een vreemde, maar door de creative director van Steep. Toch is het niet alleen wintersport, je kunt ook BMX’en, fietsen met een raket gebruiken of wingsuits aanschieten. Keuze genoeg dus. Hoewel je zeker voor de fun de spelwereld kunt doorkruisen zonder een echt doel, is dat er uiteraard wel. Er zijn onder andere multiplayermodi, zoals races en een PvP, maar je kunt als stuntman of -vrouw ook een carrière aangaan en op die manier nieuwe dingen doen en leren.
Er zijn ook modi die alleen naar bepaalde consoles komen, zoals Mass Race. Hierin gaan meer dan vijftig spelers online tegen elkaar, wat alleen mogelijk is op Xbox Series X en PlayStation 5. Het spel komt ook uit op de generatie ervoor, maar dan dus zonder die massale racemogelijkheid. Het ontwikkelteam Ubisoft Annecy werkt aan de titel, die overigens is uitgesteld. In eerste instantie zou het spel al veel eerder moeten zijn verschenen, namelijk in februari.

Riders Republic

Ubisoft omschrijft het spel als een gigantische multiplayerspeeltuin en dat klinkt goed. Zeker omdat er nog een half jaar langer aan is gewerkt, zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat is wel gevaarlijk met dit genre games, want deze staan erom bekend hoge verwachtingen te kweken, die eigenlijk maar zelden worden nagekomen. Tegelijkertijd hebben we er sinds het wegvallen van goede Tony Hawk-games behoefte aan om weer een stevige game te hebben met extreme sporten, dus hopelijk kan Riders Republic dit gat opvullen.