Uitgebreide uitleg van gameplay in Phoenix Point

Nieuws
donderdag, 29 oktober 2020 om 18:00
maxresdefault 1
Liefhebbers van strategie games, of dat nu strategie RPG's of 4X strategie games zijn, werden vorige week zeer blij. Tijdens de 'Good Days' aankondigingen werden er twee games in dit genré aangekondigd, terwijl we het genré sinds het begin al absent is op Stadia.
Eén van die twee games is Phoenix Point. De game, die erg veel weg heeft van XCOM, komt begin volgend jaar naar Stadia. Gisteren wisten we al te melden dat de Stadia versie alle gratis add-ons bevat en de betaalde add-ons los te koop zijn. Dit zijn we te weten gekomen door contact op te nemen met de ontwikkelaar. Vandaag werden we ook verrast door een nieuwe trailer en niet zo maar één. Namelijk een 'Game Overview' trailer waarin alle aspecten van het spel perfect uitgelegd worden. Zo krijg je een goed beeld van de game en of het wat voor jou is.

Komt bekend voor

Na het zien van de trailer doet Phoenix Point natuurlijk denken aan de XCOM games, maar dit is zeker geen belediging. Deze zeer populaire strategie games hebben vele games na zich geïnspireerd. In Phoenix Point neem je het met een eigen squad aan soldaten op tegen een buitenaardse vijand. Door op een wereldkaart te kiezen welke missies je gaat voltooien en zelf je team samen te stellen, probeer je terrein terug te winnen. Als ze tijdens een missie sneuvelen, ben je die soldaten ook echt kwijt. Tussen de missies door kun je allerlei andere activiteiten nastreven, zoals het onderzoeken van nieuwe technologieën of aanpassen van je soldaten. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar de game en houden je op de hoogte.
Mis overigens de Stadia Pro games van November niet, die inmiddels aangekondigd zijn. Welke dat zijn, lees je hier. En ook de toekomstplannen voor Ghost Recon: Breakpoint zijn uit de doeken gedaan. Hier lees je meer.