Uitrol van support voor Bluetooth controllers lijkt begonnen

Nieuws
vrijdag, 20 november 2020 om 17:00
078175a75ffc3752214a3d55180f90c3
Net voor de eerste verjaardag van Google Stadia kwamen er meerdere features voor Stadia beschikbaar. Het leek erop dat dit het was wat betreft nieuwe features. Maar er is er weer een bij gekomen.
De uitrol lijkt begonnen voor bluetooth ondersteuning van third party controllers. Als je een Xbox One of Playstation 4 controller hebt, kun je deze vanaf nu met bluetooth koppelen in plaats van met een USB-C kabel. Dit werkt alleen als je Stadia via een Chrome Browser speelt, niet met de Chromecast Ultra. Deze feature was lange tijd gewenst door de community, omdat veel gamers al in het bezit zijn van een dergelijke controller. Hieronder zie je de twee schermvoorbeelden van de nieuwe feature.

Makkelijk in te stellen

Als jouw apparaat bluetooth ondersteund en een Chrome browser hebt, krijg je deze mogelijkheden dus. Je begint met het linker deel van het scherm, waarbij je nog steeds kunt kiezen om je Stadia controller te koppelen of met de knop "Controller koppelen" het volgende menu kunt tonen. Hier kies je vervolgens uit het type controller wat je wilt verbinden en krijg je een korte instructie per type controller hoe je dit moet doen. Een leuke verassing, omdat deze niet op de roadmap van gisteren stond.
Gisteren is er een kleine roadmap beschikbaar gekomen voor Stadia op de eerste verjaardag. Klik hier voor een blik in de toekomst. En vergeet ook de pre-order actie van Cyberpunk 2077 niet te checken.