USK leeftijdsrating gevonden voor Murder By Numbers

Nieuws
vrijdag, 30 oktober 2020 om 16:32
murderbynumbers
Voordat games gereleaset worden, dient er vaak eerst een leeftijdsrating te komen van organisaties zoals ESRB, PEGI of USK. Soms gebeurt het weleens dat een game een rating krijgt die nog niet officieel aangekondigd is.
En ook nu is het weer zover. Er is in de USK database een rating verschenen voor Murder By Numbers. USK is de organisatie die voor duitse videogames de leeftijdsratings opstelt. Murder By Numbers is al verschenen op andere platformen, zoals de Nintendo Switch en PC. Nu komt de game dus ook naar Stadia. Murder By Numbers is een puzzelgame die veel wegheeft van Picross, een populaire Nintendo franchise. In de game dien je zogenoemde Nonogrammen op te lossen. Je krijgt een raster aan vakjes en aan de zijkant zie je cijfers die een hint geven van het patroon welke je dient in te vullen. Uiteindelijk ontstaat er dan een tekening.

Meer dan een puzzel game

In Murder By Numbers loop je niet simpelweg puzzel voor puzzel af. De game krijgt verder vorm door een verhalend element aan toe te voegen. Je speelt als een detective die samen met haar robot hond een aantal moordzaken dient op te lossen. Gedurende het spel moet je mensen ondervragen en aanwijzingen vinden. Hier komt het puzzel aspect naar voren. Het heeft qua stijl iets weg van een stripverhaal. Wanneer we met de game aan de slag mogen, weten we helaas nog niet. Maar gemiddeld gezien duurt het vaak niet meer dan een aantal weken na een leeftijdsrating voor de game daadwerkelijk verschijnt.
Het minder goede nieuws van vandaag is dat er weer een game uitgesteld is. Ditmaal Far Cry 6. Lees hier de details. En vergeet niet om de, ietwat vroege, launch trailer van Destiny 2: Beyond Light te checken