Valkyria Chronicles 4 komt dinsdag naar Stadia

Nieuws
vrijdag, 04 december 2020 om 12:20
Valkyria Chronicles
Er zijn gisteren een aantal nieuwe games aangekondigd, waaronder een aantal mooie verassingen. Eén van deze games is Valkyria Chronicles 4, uit de stal van Sega. Het beste nieuws? Dinsdag komt de game al naar Stadia.
Waar december normaliter een rustige maand is, komt Stadia met een stortgolf aan nieuwe games. Naast Cyberpunk 2077 en Immortals is Valkyria Chronicles 4 de volgende topper. De game is al uit op de consoles en PC en kende lovende kritieken. Het betreft een strategie game met RPG elementen, waarin je met jouw team allerlei veldslagen moet overwinnen. Je kunt per gevecht kiezen wie je meeneemt en strategie voert de boventoon. Liefhebbers van games als Fire Emblem moeten deze game zeker niet missen. Hieronder een trailer, om het te illustreren.

Strategie games komen in rap tempo

Het strategie genré was lang afwezig op Stadia. Maar de laatste twee maanden is hier snel verandering in gekomen. Naast aankondigingen voor Humankind en Phoenix Point, kunnen we inmiddels ook aan de slag met de Stadia Pro game Into The Breach. En Valkyria Chronicles 4 voegt zich in dit rijtje. Deel 1 bracht vernieuwing naar het genré door turn based strategie in een volledige 3D wereld te brengen, met shooter en RPG elementen. Dit bracht onverwachts succes. Deel 2 en 3 zijn alleen in Japan uitgebracht maar deel vier laat ons weer kennis maken met de serie. Dinsdag 8 december kun je er mee aan de slag.
Mis ook onze Recap van November niet, waarin we terugblikken naar al het belangrijke nieuws omtrent Stadia in November. Klik hier om deze te lezen. En Doom Eternal krijgt ook nieuwe content, in de vorm van een nieuw Master Level. Benieuwd welke? Check het hier.