Vier games met USK rating, waaronder twee volledig nieuwe

Nieuws
zondag, 22 november 2020 om 9:00
Outcasters
Omdat games in Noord Amerika en Europa voorzien moeten zijn van een leeftijdsclassificatie, zijn er organisaties zoals USK, ESRB en PEGI die games beoordelen op basis van hun content en een minimaal leeftijdsadvies geven. Omdat dit gebeurt voor games uitkomen, geeft dit nog weleens onaangekondigde nieuwe games prijs.
En het is weer zover. De Duitse organisatie USK heeft vier nieuwe games voorzien van een leeftijdsclassificatie, waarvan er één officieel bevestigd is, één eerder door ons al min of meer bevestigd is en twee volledig nieuwe games. Het betreft als eerste Outcasters. Deze Stadia exclusieve titel is al een tijd geleden aangekondigd en is een multiplayer titel waar je alleen of als teams tegen anderen strijd en als laatste over moet blijven. De titel die eerder door ons gemeld is, betreft Football Manager 2021. Het was nog onzeker of deze echt kwam, maar met een USK rating lijkt het zo goed als zeker.
De twee nieuwe games zijn Reigns en Pixeljunk Raiders. Reigns is een titel die op vrijwel alle platformen al uit is en zelfs op smartphones al te spelen is. In deze op het oog simpele game, ben jij koning van een koninkrijk. Je wordt continue geconfronteerd met duivelse dillema's en al jouw keuzes hebben consequenties. De bedoeling is om zo lang mogelijk keuzes te kunnen blijven maken zonder dat het je fataal wordt. Pixeljunk Raiders is een stuk mysterieuzer. De pixeljunk games zijn een serie aan Indie games met allemaal een ander genre. Over het algemeen zijn het zeer goede games en ze hebben inmiddels ook een ware fan base. Opmerkelijk is dat Pixeljunk Raiders op nog geen enkel platform uit is en er zelfs nog geen enkel nieuws van de game bekend is. Het zou dus om een Stadia exclusieve titel kunnen gaan.

Release nog onbekend

Voor alle vier de titels geldt overigens dat een releasedatum nog niet bekend is. De leeftijdsclassificaties garanderen eigenlijk in de meeste gevallen dat de game uiteindelijk komt, alleen soms is het een kwestie van dagen maar soms ook van maanden. Outcasters staat gepland voor de herfst van 2020. In de game industrie betekent loopt deze periode nog enkele weken door. De kans is aanwezig dat het een Pro game is voor December. Football Manager 2021 komt aanstaande dinsdag uit op de PC. De Stadia versie van vorig jaar was een aantal dagen vertraagd en dit jaar is er zelfs geen enkele officiële communicatie over geweest. Dus ook hiervan blijft een release datum gissen. De laatste twee, onaangekondigde games, is eigenlijk helemaal niets van te zeggen. Aangezien er nog geen woord over gerept is, kan het misschien nog even duren. Aan de andere kant kan het ook zomaar zijn dat deze week alle games plots uitkomen. Laten we hopen dat we niet lang hoeven te wachten!
Van een andere game, El Hijo: A Wild West Tale, is nu wel een releasedatum bekend. Deze komt op 3 december. Lees hier meer. En heb je het nieuws al gelezen over de nieuwe Podium Pass voor F1 2020? Zo niet, dan kun je dat alsnog doen door hier te klikken.