Wéér een nieuwe Stadia feature onderweg, Stadia Messaging

Nieuws
vrijdag, 13 november 2020 om 12:30
e90e4ae3408505b8a5d0df57b3e34e29
Het is een drukke week voor Google Stadia, net voor het één jarig jubileum. Waar we soms maanden moesten wachten op nieuwe features van Google Stadia hebben we de afgelopen week drie nieuwe features zien uitrollen. En nu volgt de vierde.

Vorige week is het langverwachte Family Sharing eindelijk uitgerold, daarna zijn de spelersprofielen live gekomen en gisteren berichten we jullie nog over het delen van je screenshots en video's. En nu lijkt Stadia Messaging eindelijk beschikbaar te komen. De afgelopen maanden is er in de APK Teardowns van 9to5Google al veelvuldig naar gehint, maar nu melden de eerste gebruikers op Reddit dat het dus inderdaad uitgerold wordt. Italiaanse Stadia spelers melden dat zij al beschikking hebben over de functie, wat betekent dat de rest van de wereld binnen enkele dagen waarschijnlijk volgt. Met deze functie kun je in de app berichtjes sturen naar andere Stadia gebruikers. Erg fijn als je je vrienden een berichtje wilt sturen of teamgenoten die je in de game tegengekomen bent. Hieronder een voorbeeld, gepost op Reddit.

Wat volgt er nog?

Het rappe tempo waarin features ineens beschikbaar komen is verassend, maar niet minder welkom. Vele features zijn basis features waar andere consoles namelijk al mee launchen. De meest ontbrekende feature is misschien nog wel de zoekbalk in de Stadia Store, ironisch voor een bedrijf als Google. Aanstaande donderdag is het één jarig jubileum van Stadia, dus we zijn erg benieuwd wat Google voor ons in petto heeft. Misschien wel helemaal niets, misschien een zoekbalk of misschien iets heel anders. Hou PlayStadia in de gaten voor meer!
Wist je trouwens al dat wij een Facebook pagina en groep hebben? Deze vind je hier. Je kunt lid worden van de groep en met de community mee praten en de pagina volgen om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.