Xbox cloudgaming Beta is nu beschikbaar via browsers

Nieuws
zondag, 11 juli 2021 om 11:35
game pass
Stadia deed het al eerder, maar Microsoft heeft het nu ook mogelijk gemaakt. Het is nog in beta, maar Xbox Cloud Gaming kan nu worden gebruikt in de webbrowser. Vooral voor mensen die hun Chromebook gebruiken om te gamen betekent zijn er nu meer opties. Naast Stadia en Nvidia GeForce Now is er nu dus Xbox in de browser.

Xbox Cloud Gaming

De games die hiermee speelbaar zijn geworden in de browser via Xbox Cloud Gaming zijn: Banjo-Kazooie, Fable, Perfect Dark Zero, Morrowind, Doom, Mass Effect Andromeda, A Plague Tale Innocence, Black Desert, Dragon Quest XI, The Sims 4 en meer. We kennen een aantal van deze spellen ook al van Stadia, waaronder Doom. Wel zijn er veel meer games beschikbaar via Game Pass dan op Stadia, iets wat Xbox een enorm voordeel geeft.
Wil je gebruikmaken van Xbox Cloud Gaming, dan heb je een Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig. Dit abonnement geeft je op een Xbox-console toegang tot een gigantische bibliotheek aan spellen om te downloaden en te spelen. Daarnaast maakt dit abonnement het ook mogelijk om te gamen via de Cloud. Als je aan de beta meedoet, dan zal je zien dat je Chromebook aangeeft dat je mogelijk een slechtere beeldkwaliteit hebt en problemen met de gameplay.

Geen Edge maar Chrome

Het wordt steeds moeilijker om te kiezen voor welke game-streamingdienst je moet gaan. Er is inmiddels Stadia Pro, Ubisoft+, Amazon Luna, Nvidia GeForce Now en Xbox Cloud Gaming. Tegelijkertijd bieden de streamingdiensten enorm veel mogelijkheden, omdat je ze kunt gebruiken in allerlei browsers. Het is bijvoorbeeld bijzonder te noemen dat een Microsoft-dienst werkt in Chrome, terwijl Microsoft zelf in Windows altijd zijn eigen (op Chromium gebaseerde) browser Edge pusht.
Ook in Nederland wordt er veel reclame gemaakt voor cloudgaming. Zo heeft KPN onlangs met Microsoft een samenwerkingsverband gesloten. Het betekent dat je nu Xbox Game Pass Ultimate aan je KPN-abonnement kunt toevoegen. KPN, dat volgend jaar de stekker uit 3G trekt, wil graag laten zien wat 5G en glasvezel kan. Dat hoopt het te doen door te laten zien dat iets veeleisends als gamen toch goed werkt, zonder dat je het spel eerst moet downloaden. Ook met je KPN-abonnement zou je je dus moeten kunnen aanmelden voor de Xbox Cloud Gaming beta.