PlayStadia November Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

PlayStadia November Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Het is weer een nieuwe maand en naast nieuwe Stadia Pro games betekent dat ook een nieuwe PlayStadia Recap. We kijken nogmaals even naar het grootste nieuws van November, onze reviews, de gereleasde games en alle nieuwe aankomende games.

November is altijd een ontzettend drukke maand voor gamers. Welk platform je favoriet ook is, je wordt om de oren geslagen met nieuwe releases. Uiteraard omdat de feestdagen in het zicht zijn, waardoor de meeste uitgevers hun titels in het vizier willen brengen. Ook voor Stadia geldt dit. Er zijn deze maand veel nieuwe games uitgebracht en ook best veel games aangekondigd, officieel of niet. Daarnaast was er best veel belangrijk nieuws. Deze pikken we er als eerste even uit. We kijken even terug naar November.

PlayStadia November Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Het grootste nieuws

Stadia 1 jaar: Stadia is op 19 november precies een jaar op de markt. Na een turbulent eerst jaar met in het begin veel kritiek, leek Stadia zich de afgelopen maanden te herpakken. Google blikte op de eerste verjaardag vooruit en wist te melden dat Stadia binnenkort op iOS devices te spelen is, Stadia in meer landen beschikbaar komt en de State Share feature binnenkort de volledige functionaliteit gaat bevatten. Dit alles moet de komende maanden gebeuren.

Cyberpunk 2077 pre-order deal: Ook op de eerste verjaardag van Stadia kwam Google met een bizarre deal. Reserveer Cyberpunk 2077 op Stadia en je krijgt een gratis Premier Edition. Na de release ga je een mail krijgen met een code die je dan kunt inwisselen. Het beste nieuws? Cyberpunk 2077 is ook nog eens 10 euro goedkoper dan de digitale PS4 en Xbox versie.

Family Sharing: Het langverwachte Family Sharing is deze maand eindelijk live gegaan. Je kunt nu je aankopen en Stadia Pro games delen met je familieleden. Let wel op, één persoon tegelijk kan een betreffende game spelen. Er is lang op deze feature gewacht maar het duurde niet lang voor Stadia spelers een nieuw wensenlijstje rondom Family Sharing hadden.

Meer nieuwe Stadia features (Messaging, Profielen, Screenshots & video’s sharen, support voor bluetooth controllers): Waar één nieuwe Stadia feature per maand de afgelopen maanden al veel was, zijn er de afgelopen maanden ontzettend veel nieuwe features bijgekomen. Denk bijvoorbeeld aan Messaging, Spelersprofielen, Screenshot Sharing en officiële support voor third party bluetooth controllers.

De visie van Stadia Games & Entertainment: Stadia krijgt vaak op twee punten stevige kritiek. Het verwijt dat Stadia binnen enkele jaren in de Google Graveyard gaat belanden. En de kleine game library. Beiden zijn deze maand op subtiele wijze aangepakt door Google. Stadia Games & Entertainment liet namelijk weten dat ze al met exclusives bezig zijn voor 2023 en later. En de Director of Games, Jack Buser, liet weten dat er de komende twee jaar al 400 games gepland zijn voor Stadia en ze inmiddels al verder in de toekomst kijken.

Crayta gratis ‘te koop’: Crayta is momenteel voor € 0 euro te koop. Dit geldt voor zowel Stadia Pro leden als niet-Stadia Pro leden. In essentie betekent dit dat je de game gratis kunt kopen en voor altijd gratis zal kunnen spelen. Heb je hem nog niet gekocht? Doe dit dan snel!

Geen FIFA in 2020: Het was niet alleen maar goed nieuws de afgelopen maand. We kregen namelijk te horen dat FIFA 21 niet in 2020 maar 2021 gaat verschijnen op Stadia. Technisch gezien betekent dit geen uitstel, want het fiscaal jaar 2020 loopt maart 2021 af. Maar we hadden allemaal verwacht dat deze dit jaar nog uit zou komen en voelt nu toch een beetje als mosterd na de maaltijd.

Destiny 2 eerste Free To Play titel: Misschien wel het grootste nieuws van alles. Destiny 2 is volledig Free To Play op Stadia. Iedereen met een Gmail account kan de game gratis spelen op Stadia. Dit opent de weg voor andere Free To Play titels en kort daarna kwamen gelijk signalen dat HyperScape wel eens op Stadia zou kunnen verschijnen.

EA arriveert op Stadia met Fallen Order: Tijdens de onthulling van Stadia was EA één van de uitgevers die meteen als partner onthuld werd. Niet verrassend aangezien het één van de grootste uitgevers is ter wereld. Nu is dan eindelijk, na een jaar, de eerste EA titel op Stadia gearriveerd en wat voor één. Met Star Wars Jedi: Fallen Order is niet alleen de eerste EA maar ook de eerste Star Wars game op Stadia verschenen. De game is nu zelfs voor een koopje te vinden in de Stadia store, tijdens de Black Friday sale.

Black Friday Sale: In alle winkels regent het deals en Stadia doet mee aan Black Friday. Absolute top games zijn voor bodemprijzen te krijgen. Wat dacht je van Borderlands 3 voor minder dan 20 euro? Tomb Raider voor 3 euro en The Division 2 voor 12 euro? Bizarre prijzen.

PlayStadia November Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

PlayStadia Reviews

In November zijn veel toffe games uitgekomen, maar ook in oktober zijn er een paar absolute toppers verschenen. We hebben een drietal games voor jullie gereviewed, waarvan twee in oktober uitgekomen zijn. En er is meer onderweg, dus hou ons in de gaten voor de laatste reviews!

Baldurs Gate 3 door Sebastien Marien

Watch Dogs: Legion door Jerry Frederik

Assassins Creed Valhalla door Jerry Frederik

Alle gereleasde games

In oktober zijn er niet heel veel games naar Stadia gekomen. Kwalitatief wel hoogwaardige games, maar een beperkt aantal. November brengt een hele lading nieuwe games en ook nog eens absolute toppers. Wat dacht je van Assassin’s Creed Valhalla en Star Wars Jedi: Fallen Order? Zie hier een overzicht met alle nieuwe games van November.

The Gardens Between (Pro game) - 1 november- € 19,99,-
Sniper Elite 4 (Pro Game) - 1 november - € 69,99,-
Hello Neighbor: Hide & Seek (Pro game) - 1 november - € 27,99,-
Far Cry 5- 3 november - € 49,99,-
Far Cry: New Dawn- 3 november - € 44,99,-
Little Big Workshop- 5 november - € 19,99,-
Ary and the Secret of Seasons- 5 november - € 39,99,-
Orcs Must Die! 3: The Drastic Steps (Uitbreiding)- 6 november - € 9,99.-
Destiny 2: Beyond Light (Uitbreiding) - 10 november - € 39,99,-
Assassin’s Creed Valhalla- 10 november - € 69,99,-
Just Dance 2021- 12 november - € 59,99,-
Pac-Man: Mega Tunnel Battle- 17 november - € 19,99,-
Ghost Recon: Wildlands - 19 november - € 49,99,-
Star Wars Jedi: Fallen Order- 24 november - € 69,99,-
Outward- 30 november - € 39,99,-

PlayStadia November Recap: het belangrijkste nieuws, games en reviews

Nieuwe aankomende games

Ook qua nieuwe aangekondigde games is het niet stil geweest. Er zijn niet veel games aangekondigd via de officiële kanalen, maar dankzij de PEGI, USK en ESRB leeftijdsclassificaties hebben we een flinke lijst van aankomende games opgespoord. Zie hier het overzicht van wat er de afgelopen maand ontdekt is. De Resident Evil games zijn trouwens bekend geworden omdat er een hack bij Capcom geweest is, waardoor duidelijk werd dat Google betaald heeft voor het overzetten van de games en Middle Earth: Shadow of War heeft Stadia referenties in de Terms of Service. Deze laatste zou ik wel met een korreltje zout nemen.

Little Big Workshop - Inmiddels al gereleased

Ary and the Secret of Seasons - Inmiddels al gereleased

Into The Breach - 1 december 2020

Monster Jam Steel Titans - 1 december 2020

Monster Energy Supercross 4 - 11 maart 2021

Gods Will Fall - 29 januari 2021

Pikuniku - Releasedatum onbekend

Resident Evil 7: Biohazard - Releasedatum onbekend

Resident Evil 8: Village - Releasedatum onbekend

Hyper Scape - Releasedatum onbekend

Football Manager 2021 - Releasedatum onbekend

Reigns - Releasedatum onbekend

Pixeljunk Raiders - Releasedatum onbekend

Middle Earth: Shadow of War - Releasedatum onbekend

Legend of Keepers - Releasedatum onbekend

Mafia: Definitive Edition - Releasedatum onbekend

Mafia 2: Definitive Edition - Releasedatum onbekend

Mafia 3: Definitive Edition - Releasedatum onbekend

Darksiders 3 - Releasedatum onbekend

Chuthulu Saves Christmas - Releasedatum onbekend

Zoals je ziet, wederom een hoop gebeurd. Iets wat altijd duidelijk wordt met een terugblik. Waar December voor de meeste platformen altijd stilte na de storm is, lijkt het voor Stadia niet op te gaan. Deze week begint al met een knal omdat er binnen een paar dagen al negen games gereleased worden. En misschien meer. Hou ons in de gaten voor het laatste nieuws. We hebben ook een facebook pagina die je kunt volgen en waar je mee kunt praten met anderen. Klik hier om lid te worden. Of ben je meer van Twitter? Volg ons dan hier.

Lees meer over:
Maandelijkse recap

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer