Zou Fall Guys naar Google Stadia kunnen komen?

Specials
door Laura Jennymaandag, 15 februari 2021 om 14:05
fallguys
Fall Guys ontwikkelaar Mediatonic schreef afgelopen weekend op Twitter “Embrace The Chaos”, een statement dat we graag zouden omarmen, maar nu nog niet kan op Google Stadia. Dat is jammer, aangezien het platform zich goed zou lenen voor Fall Guys. Dit roept bij ons de vraag op, is het mogelijk om de game naar Stadia te brengen?

Fall Guys op Stadia

Fall Guys: Ultimate Knockout is een online multiplayerspel waarin je, net als 59 andere gamers, moet zorgen dat je alle rondes doorkomt om als laatste over te blijven. Dat kan uiteraard niet met 60 man, dus elke ronde vallen er meer mensen af. Het is een battle royale, maar dan met minigames. Als de gaten in de weg, de enorme hamers die je van de baan willen tikken en andere obstakels nog niet genoeg zijn, dan heb je ook nog de medespelers die je onder de voet lopen.
Uiteindelijk is er na een aantal van deze afvalraces een finalelevel. Hierin strijden de laatstespelers om de felbegeerde kroon. Toen Fall Guys net beschikbaar was, werd een kroontje verdienen beschouwd als een grote eer. Nu de game een aantal maanden uit is en spelers een stuk beter zijn, willen ze hun skills op andere manieren aantonen. Zo kun je in het profiel zien hoe vaak iemand wist te winnen en kun je met kroontjes speciale skins aanschaffen. Zo zien andere spelers direct dat je veel wins hebt gepakt.

PlayStation en PC

De game is op dit moment alleen te spelen op PlayStation en PC. Er is weliswaar een Android-versie in de maak, maar deze is alleen in ontwikkeling voor de Chinese markt. Waarom Mediatonic hiervoor kiest, is op dit moment nog niet bekend. Zonde, want juist een multiplayergame als deze zou je toch op zoveel mogelijk platforms speelbaar willen maken? Het lijkt erop dat het ooit gaat gebeuren, want het wordt soms geteased. Harde aankondigingen worden niet gedaan: zelfs een vage inschatting van een releasedatum kunnen we tot nu toe op ons buik schrijven.
Hoewel een uitgave op Xbox of Switch heel goed zou zijn, zouden we liever zien dat Fall Guys na een (hopelijk toch wereldwijde) Android-release naar Stadia zou komen. Hiermee zou het spel in één keer op veel meer apparaten speelbaar zijn. Bovendien kun je dan onderweg en overal genieten van een paar rondes Fall Guys. Een moderne, online game als Fall Guys zou daardoor heel goed passen bij Stadia, en andersom.

Android eerst

We begrijpen wel waarom Mediatonic eerst focust op een Android-uitgave. Miljoenen mensen hebben Android-telefoons en zijn gewend om daarop te gamen, waardoor Fall Guys snel enorm kan groeien. Het zijn in ieder geval aanzienlijk meer mensen dan momenteel Stadia hebben. De actie met gratis Pro-maanden heeft het aantal vast doen stijgen, maar een klein jaar geleden werden er nog 1 miljoen Stadia-gebruikers geteld.
Aan de andere kant werkt Stadia ook op een aantal Android-telefoons, dus als dat kan worden uitgebreid, dan is Stadia misschien wel weer een goed vehikel voor Fall Guys. Fall Guys zal vooral een goed reclamebord zijn voor Stadia, dat sowieso nog wel een grote hit kan gebruiken. Het zou natuurlijk tof zijn als dat een game was die nog op geen enkel ander platform was verschenen, maar juist omdat Fall Guys nu ook op veel voor de hand liggende platforms nog niet uit is, kan het Stadia naar een nieuw niveau tillen. Het is echt een game voor de massa en dat is Stadia met zijn optie om zowel in de browser als op mobiel of op de TV te spelen ook. In dat opzicht lijken de twee voorbestemd. Zeker nu de rage van Fall Guys op andere platforms afneemt, kan een release op Stadia het spel weer nieuw leven inblazen.

Getting lots of questions about platforms - We've answered in a few places but once more for everyone: 👌 We're focusing on PC & PS4 right now 👌 We'd love to release on more platforms in future 🔥 I personally love the Skyrim memes, I hope we release on smart fridges too

12.4K
Reply

Enquête van Mediatonic

Mediatonic heeft in de afgelopen maanden een enquête uitgezet waarin het specifieke vragen stelde over het derde seizoen van het spel. De vraag is: “Hoe belangrijk is het voor je dat we op de volgende platforms zijn te vinden?” Die is dus niet geënt op Stadia, maar het lijkt Stadia wel belangrijk te maken. Het platform staat namelijk redelijk bovenin bij de antwoorden. Deze andere platforms werden genoemd: Steam, Playstation, Switch, Xbox, Mobile (Android), GeForce Now, Mac, Epic Games Store en Mobile (iOS). Wat er uiteindelijk uit de enquête naar voren is gekomen, dat weten we niet.
Mediatonic kan zich laten overhalen door de hoogste bieder. De reden dat er nu een Fall Guys wordt ontwikkeld voor China alleen, is dat het Chinese Bilibili de rechten heeft gekocht om een mobiele versie te mogen uitgeven. Daar zit hem ook meteen de crux: Google kan diep in de buidel tasten en regelen dat het spel naar Stadia komt, maar tegelijkertijd is het Google het bedrijf achter Android. Als Google dan toch een groot bedrag moet besteden, dan kiest het misschien eerder voor een platform waarop veel meer mensen direct toegang krijgen tot het spel.

Platform met potentie

Met een beetje geluk wil Mediatonic voor een lager bedrag wel gaan voor Stadia om het spel zo alsnog dat semi-exclusieve gevoel mee te geven. Of dat klopt en Stadia inderdaad wordt gezien als een platform met potentie, dat leren we pas als die officiële aankondiging komt. In ieder geval heeft het al laten zien dat het als gratis game op PlayStation Plus hoge ogen gooide. Het werd de meest gedownloade PlayStation Plus-game ooit en dat kan interessant zijn om het ook een gratis game te maken voor Stadia Pro.
Dus, zou Fall Guys naar Stadia kunnen komen? Volgens mij is het antwoord een ja. Het zou kunnen, maar het is afwachten of Google er geld voor over heeft. Kiest het dan voor een uitgave op Stadia, Android of een mix van de twee? Wij zien volop mogelijkheden om Fall Guys lang na de hype weer te voorzien van een flinke spelersbasis.