Follow the Money: Een Kijk in de Schaduw van de Deense Financiële Wereld

Films & Series
woensdag, 26 juni 2024 om 14:05
follow the money
Follow the Money (Deens: "Bedrag") is een Deense televisieserie die diepe duiken neemt in de schimmige wereld van financiële misdaden en de menselijke drama's die daarmee gepaard gaan. Sinds de première in 2016 heeft de serie internationale aandacht getrokken vanwege zijn realistische en spannende weergave van fraude en corruptie binnen grote bedrijven. Met een mix van thriller en drama biedt Follow the Money een fascinerende blik op de donkere kant van de moderne economie.
De serie begint met een verhaallijn rondom de duurzame energie-industrie. Wanneer de lijken van verschillende migranten worden ontdekt nabij een windmolenpark, leidt het onderzoek tot de succesvolle en charismatische CEO Alexander Sødergren van het energiebedrijf Energreen. De complexiteit neemt toe als blijkt dat achter het groene imago van Energreen een web van financiële misstanden en illegale activiteiten schuilgaat.
Follow the Money onderzoekt thema's zoals de morele ambiguïteit van succes, de prijs van ambitie en de kwetsbaarheid van het financiële systeem voor misbruik. De serie legt bloot hoe persoonlijke ambities en zakelijke belangen kunnen leiden tot moreel verwerpelijke beslissingen. Daarnaast toont het hoe gewone mensen verstrikt kunnen raken in de complexe wereld van financiële misdaden.
Hoofdpersonen
  • Mads Justesen: Een vastberaden en rechtvaardige rechercheur bij de politie, gespeeld door Thomas Bo Larsen. Hij is de centrale figuur die de financiële misdaden onderzoekt en zich door het complexe web van corruptie en bedrog werkt.
  • Alf Rybjerg: Een collega van Mads die gespecialiseerd is in financiële criminaliteit. Samen vormen ze een dynamisch team dat vastbesloten is de waarheid te achterhalen. Gespeeld door Thomas Hwan.
  • Claudia Moreno: Een ambitieuze advocate, gespeeld door Natalie Madueño, die zich aanvankelijk bij Energreen aansluit maar later geconfronteerd wordt met de duistere praktijken van het bedrijf en moet kiezen tussen haar carrière en haar geweten.
  • Alexander Sødergren: De charmante maar meedogenloze CEO van Energreen, gespeeld door Nikolaj Lie Kaas. Zijn complexe karakter is cruciaal voor de verhaallijn en illustreert de dualiteit van succes en corruptie.
Follow The Money - Seizoen 1 (DVD) Image
Follow The Money - Seizoen 1 (DVD)
EUR11.5
Op voorraad
Koop op bol.
Follow the Money heeft niet alleen in Denemarken maar ook internationaal veel aandacht gekregen. De serie is uitgezonden in verschillende landen en heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van Scandinavische misdaaddrama's wereldwijd. Het succes van de serie heeft ook geleid tot discussie over de echte problemen van financiële fraude en corruptie in de moderne economie.
Bedrag (2016) on IMDb
Follow the Money bestaat uit 3 seizoenen (30 afleveringen) en is hier te zien op Canal+.
Wil je dagelijks weten wat nieuw is op de verschillende streamingdiensten, volg dan NieuwDezeWeek.