Of Money and Blood: Franse misdaaddrama over BTW-fraude met CO2 emissierechten

Films & Series
maandag, 27 mei 2024 om 14:11
of money and blood
Of Money and Blood (D'argent et de sang) is een Franse misdaaddrama-thriller miniserie uit 2023, gemaakt, geschreven en geregisseerd door Xavier Giannoli en mede geregisseerd door Frederic Planchon. De serie is gebaseerd op het boek D'argent et de sang uit 2018 van Fabrice Arfi over BTW-fraude met CO2 emissierechten van 2008-2009 in Frankrijk.
De serie volgt een team van douanebeambten die een grootschalige fraude met BTW-fraude ontrafelen. De fraude blijkt te zijn opgezet door een groepje kleine criminelen uit Belleville, die samenwerken met een rijke zakenman. De douanebeambten komen in een web van corruptie en verraad terecht terwijl ze proberen de fraudeurs te ontmaskeren.
Of Money and Blood gaat dieper in op thema's als hebzucht, corruptie en de duistere kant van het kapitalisme. De serie toont hoe complexe financiële systemen kunnen worden gemanipuleerd door gewetenloze individuen, met verwoestende gevolgen voor de samenleving.
De cast van Of Money and Blood bestaat o.a. uit:
  • Vincent Lindon als Antoine Keller, een douanebeambte
  • Niels Schneider als Yassine Benamara, een kleine crimineel
  • Ramzy Bedia als Samir Zemmouri, een kleine crimineel
  • David Ayala als Éric Jacquin, een zakenman
  • Mélanie Laurent als Isabelle Keller, de vrouw van Antoine
  • Jonathan Zaccaï als François Vasseur, de baas van Antoine
Of Money and Blood (2023) on IMDb
De serie werd genomineerd voor 7 César Awards, waaronder die voor beste film en beste regie.
Of Money and Blood bestaat uit 12 afleveringen, waarvan de eerste 3 hier te zien op Canal+. Iedere donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.