HBO en BBC coproduceren intense familiedrama serie 'LIONS', door Richard Gadd

Films & Series
vrijdag, 28 juni 2024 om 13:15
hbo max
HBO en de BBC gaan de zesdelige dramaserie LIONS (werktitel) coproduceren, van bedenker en uitvoerend producent Richard Gadd
HBO en de BBC slaan de handen ineen voor de coproductie van de zesdelige dramaserie LIONS (werktitel). De serie is bedacht en wordt uitvoerend geproduceerd door Richard Gadd (Baby Reindeer, Sex Education). Alexandra Brodski (Somewhere Boy, Rivals) en Eshref Reybrouck (Ferry: de serie en Cheyenne & Lola) nemen plaats op de regisseursstoel.
Een complex familiedrama
LIONS belicht de complexe band tussen twee broers, Niall en Ruben. Wanneer Ruben, na lange tijd van afwezigheid, opduikt op Nialls bruiloft, barst er een explosie van geweld los. Dit incident vormt het startpunt van een reis door de tijd, die ons meeneemt door de levens van de broers. We zien flashbacks naar hun jeugd in de jaren tachtig tot aan hun volwassen leven in het heden. De serie verkent de hoogte- en dieptepunten van hun relatie, met alle bijbehorende momenten van liefde, verdriet, woede en humor. Tegen de achtergrond van een veranderende samenleving, worstelen de broers met de vraag wat het betekent om een man te zijn.
Een samenwerking tussen toonaangevende producenten
"We zijn enorm enthousiast om samen te werken met de BBC en Richard Gadd," zegt Kara Buckley, Senior Vice President van HBO Drama Programming. "Richard is een buitengewoon talent en we zijn trots om hem met deze nieuwe, aangrijpende serie te verwelkomen in de HBO-familie."
Richard Gadd is eveneens verheugd over de samenwerking: "Het was al lang een droom van me om met HBO samen te werken. Opgegroeid met series als The Sopranos, The Wire en Oz, voel ik me vereerd om deel uit te maken van hun iconische aanbod."
De productie van LIONS is in handen van Wendy Griffin (Limbo, The Lost King). Uitvoerend producenten zijn Tally Garner en Morven Reid voor Mam Tor Productions (een productiebedrijf van Banijay UK), Richard Gadd en Gaynor Holmes voor de BBC, en Gavin Smith voor BBC Schotland.
LIONS verschijnt op HBO en BBC. De releasedatum is nog niet bekend.
Wil je weten wat er dagelijks nieuw is op HBO Max, of op de andere streamingdiensten, bekijk dan NieuwDezeWeek Nederland of NieuwDezeWeek België.