Homicide: New York: Een nieuw raw reality-docudrama debuteert op Netflix

Films & Series
maandag, 18 maart 2024 om 21:11
homicide
Homicide: New York is een aangrijpende true-crime-documentaire die de menselijke kant van misdaadonderzoek onthult en de emotionele tol laat zien die het eist van degenen die betrokken zijn bij het oplossen van gruwelijke misdaden.
Homicide: New York is een Amerikaanse documentaire die vanaf 20 maart bij Netflix in première gaat. Deze serie, gecreëerd door Dick Wolf, de naam die onlosmakelijk verbonden is met de wereld van dramatische series dankzij zijn iconische werk New York, politieonderzoek, neemt kijkers mee naar enkele van de meest beruchte moordzaken in de Verenigde Staten.
Van de steekmoord op een man in Central Park in 1997 tot het bloedbad in Carnegie Deli in 2001, waarbij vijf mensen doodgeschoten werden aangetroffen in een appartement boven het restaurant, bevat Homicide: New York interviews met de NYPD, maar ook met overlevenden, vrienden en families van de slachtoffers. De serie onthult alle wendingen en aangrijpende details die je mag verwachten van Wolfs alom bekende Law & Order-franchise. Wat Homicide: New York echter uniek maakt, is dat elk deel van het verhaal echt is, van het intense verdriet dat wordt ervaren door degenen die achterblijven na een geweldsmisdrijf tot het ingewikkelde proces om de daders voor de rechter te brengen. Zoals een wetshandhavingsfunctionaris het in de serie verwoordt: “Elke afzonderlijke zaak haalt een klein stukje uit je ziel.
De serie biedt een diepgaande blik op de menselijke kant van misdaadonderzoek en de emotionele tol die het eist van degenen die betrokken zijn bij het oplossen van deze gruwelijke misdaden. Homicide: New York is een meeslepende en aangrijpende kijkervaring voor liefhebbers van true-crime-documentaires.
Homicide is vanaf 20 maart hier te zien op Netflix en bestaat uit vijf afleveringen. Wil je iedere dag weten wat nieuw is op Netflix, of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.
Homicide: New York (2024) on IMDb