Franklin: Duik in het Leven van een Amerikaanse Legende, Exclusief op Apple TV+

Films & Series
dinsdag, 19 maart 2024 om 00:17
apple tv franklin key art 16 9
Franklin: Een Intrigerende Duik in de Geschiedenis.
In april 2024 brengt Apple TV+ een nieuwe biografische dramaserie uit: Franklin. Deze achtdelige miniserie, gebaseerd op het boek “A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America” van Stacy Schiff, werpt een fascinerende blik op het leven van een van de grondleggers van de Verenigde Staten: Benjamin Franklin.
In het jaar 1776 is Benjamin Franklin wereldberoemd vanwege zijn experimenten met elektriciteit. Maar zijn passie en kracht worden op de proef gesteld wanneer hij op een geheime missie naar Frankrijk gaat. De inzet? Niets minder dan de onafhankelijkheid van Amerika. Terwijl de toekomst van het jonge land nog onzeker is, volgen we Franklin in zijn strijd, intriges en diplomatieke manoeuvres.
Michael Douglas speelt de rol van Benjamin Franklin, en zijn indrukwekkende vertolking belooft een meeslepende kijkervaring.
Cast en Crew:
  • Michael Douglas als Benjamin Franklin
  • Noah Jupe als Temple Franklin
  • Daniel Mays als Edward Bancroft
  • Ludivine Sagnier als Madame Brillon
  • Thibault de Montalembert als Vergennes
Franklin gaat wereldwijd in première op 12 april 2024 op Apple TV+. De eerste drie afleveringen van het acht-delige seizoen zijn dan beschikbaar om te streamen. Wil je iedere dag weten wat nieuw is op Apple TV+, of de andere streamingdiensten, check dan NieuwDezeWeek.