Michael Keaton's gevecht tegen tijd en geest in spannende nieuwe film

Films & Series
dinsdag, 23 april 2024 om 9:50
knox goes away st 1 jpg sd high
In deze duistere thriller nam Michael Keaton niet alleen de rol voor de camera op zich, maar ook achter de schermen. Hij vertolkt een intellectuele huurmoordenaar die zich klaarmaakt voor - letterlijk - zijn allerlaatste opdracht. Zijn missie? Zijn zoon uit de problemen halen. Maar een agressieve vorm van dementie maakt deze schijnbaar eenvoudige taak voor een geharde moordenaar tot een slopende race tegen de klok en zijn eigen mentale aftakeling.
John Knox (Michael Keaton) is een man van vele talenten - belezen, intellectueel, en een geprezen militair. Maar bovenal is hij een meedogenloze huurmoordenaar. Zijn leven en criminele loopbaan worden echter abrupt tot stilstand gebracht door de verwoestende diagnose van Creutzfeldt-Jacob, met een prognose van slechts enkele weken. Dan verschijnt zijn vervreemde zoon Miles (James Marsden) onverwachts voor zijn deur met een dringende noodkreet: Miles blijkt betrokken te zijn bij een misdrijf en zijn vingerafdrukken en DNA liggen verspreid over de plaats delict. Ondanks zijn eigen naderende einde, besluit John tegen alle verwachtingen in zijn zoon te helpen - een man die als geen ander weet hoe je bewijsmateriaal laat verdwijnen en perfecte misdaden pleegt. Maar de tijd tikt genadeloos door.
Cast & Crew:
Michael Keaton, zowel regisseur als hoofdrolspeler, voelt een sterke aantrekkingskracht tot het vertolken van huurmoordenaars met een complexe emotionele bagage. Een vergelijkbare rol nam hij eerder op zich in zijn regiedebuut The Merry Gentlemen (2008). Keaton's carrière omspant een breed scala aan genres, van komedie tot meer serieuze en zwaardere rollen, vooral nadat Tim Burton hem castte als (en in) Batman. Zijn rol in de met een Oscar bekroonde film Birdman leverde hem onder andere een Golden Globe op, en hij schitterde ook in Spotlight - eveneens winnaar van de Oscar voor Beste Film -, het McDonald's-drama The Founder, en als verslaafde arts in de geprezen miniserie Dopesick. Later dit jaar zal hij opnieuw onder regie van Tim Burton te zien zijn als de legendarische Beetlejuice in het langverwachte vervolg op hun komische hit.
James Marsden is eveneens veelzijdig en heeft zich bewezen in verschillende genres, van superheldenfilms (als Cyclops in de X-men-films) tot familiefilms zoals Sonic the Hedgehog en de populaire HBO-serie Westworld. Marcia Gay Harden (bekend van Mystic River en Into the Wild), die Keatons ex-vrouw vertolkt in Knox Goes Away, heeft eerder met hem samengewerkt in Desperate Measures. Al Pacino, een icoon in de filmwereld dankzij zijn legendarische rollen in onder andere The Godfather-trilogie, Heat en Scarface, steelt de show als absolute scènedief in Knox Goes Away. Een andere opvallende bijrol is voor de Poolse winnaar van de European Film Award, Joanna Kulig, bekend van films als Ida en Cold War.
Knox Goes Away (2023) on IMDb
Knox Goes Away is vanaf 9 mei te zien in de bioscoop. Wil je weten wanneer Poor Things te zien is op een van de streamingdiensten, volg dan NieuwDezeWeek.