Van Black Panther naar Cuba: De gewaagde ontsnapping van Huey P. Newton

Films & Series
maandag, 29 april 2024 om 11:13
the big cigar 2
Het waargebeurde verhaal van Black Panther-medeoprichter Huey P. Newton en zijn ongelooflijke ontsnapping naar Cuba.
Het is 1971. Huey P. Newton, een van de leiders van de Black Panther Party, wordt geconfronteerd met een aanklacht wegens wapenmisdrijf. De FBI jaagt op hem en Newton beseft dat hij de Verenigde Staten moet ontvluchten. Maar hoe?
In een bizarre twist schakelt Newton de hulp in van een onwaarschijnlijke bondgenoot: Hollywood-producer Bert Schneider. Samen bedenken ze een gewaagd plan: Newton zal doen alsof hij naar Algerije reist om daar een revolutionaire film te maken. Schneider verzorgt de financiering en publiciteit voor deze nep-productie, wat Newton de tijd en ruimte moet geven om te vluchten.
The Big Cigar is meer dan alleen een historisch drama. Het is een spannend kat-en-muisspel tussen Newton, die voortdurend achterom moet kijken, en de FBI die hem op de hielen zit. De serie laat ook de maatschappelijke spanningen van die tijd zien.
The Big Cigar (2024) on IMDb
Deze miniserie, ontwikkeld door Jim Hecht, is gebaseerd op het gelijknamige Playboy-artikel uit 2012 van Joshuah Bearman. The Big Cigar is een miniserie van zes afleveringen en vanaf 17 mei exclusief te zien op Apple TV+.