Chromecast met Google TV en Android TV-apparaten worden eindelijk voorzien van Google Stadia

Nieuws
donderdag, 10 juni 2021 om 22:25
Google Stadia lifestyle
Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zover: Google Stadia is straks beschikbaar op Chromecast. Dat niet alleen: de dienst komt ook naar Nvidia Shield TV en Xiaomi Mi Box. In dit artikel lees je welke apparaten Google Stadia vanaf 23 juni ondersteunen.

Google Stadia op Chromecast

De cloudgamedienst is vanaf 23 juni makkelijker te gebruiken met een Chromecast met Google TV of Android TV-apparaten. Daarnaast kun je Stadia spelen op Hisense Android-televisies (U7G, U8G en U9G), maar ook Nvidia Shield TV (Pro en standaard) en de Onn FHD-streamingstick of het Onn UHD-streaming device. Als je Xiaomi MiBox 3 of 4 hebt, dan kun je ook vanaf 23 juni Google Stadia ermee gebruiken.
Een andere grote aankondiging is dat Philips-tv’s die op Android draaien ondersteuning krijgen voor de streamingdienst, schrijft TheVerge. Het gaat dan om toestellen 8215 en 8505, naast OLEDs 935 en 805. Zit jouw Android-tv er niet tussen? Je kunt alsnog de Stadia-app downloaden en de dienst gebruiken met een Bluetooth-controller of een officiële Google Stadia-controller.
Chromecast met Google TV
Chromecast met Google TV

Concurrentiestrijd

In een jaar waarin Google Stadia de ene na de andere klap te verduren krijgt, is het positief om te zien dat de dienst in ieder geval wordt uitgebreid. Het moet ook wel, want andere gamediensten halen Stadia straks in. Microsoft en KPN zijn bijvoorbeeld al een initiatief gestart om te zorgen dat cloudgaming groter wordt, alleen is de focus daar het Xbox Game Pass Ultimate-abonnement. Tijd voor Stadia om groter te worden. 
Dat zal echter moeilijk zijn, want op dit moment zijn er weinig games die exclusief naar Stadia komen. Google moet het dus echt hebben van die cloudmogelijkheid, waarvan nu dus andere grote gamebedrijven ook steeds meer het nut beginnen in te zien. Het is afwachten of het uitbreiden naar extra platforms wat op 23 juni gebeurt een groter publiek zal aanboren voor Stadia.