Crowd Play event voor Borderlands 3 geannuleerd

Nieuws
maandag, 12 april 2021 om 12:15
Borderlands3
Eén van de aankondigingen van vorige week, samen met nieuwe games, was het Free Play weekend van Borderlands 3. Hoewel dit met succes is verlopen, zou er gisteravond ook een livestream komen waarbij Crowd Play gedemonstreerd zou worden voor Borderlands 3. Op het allerlaatste moment werd deze streams plots geannuleerd.
Borderlands 3 is één van de eerste grote nieuwe AAA games die op Stadia beschikbaar was. De game heeft inmiddels al meerdere Free Play weekenden gehad en is inmiddels onderdeel geweest van bizarre sales. Zo kon je eerder de Ultimate Edition met de game en alle add-on content voor nog geen 11 euro kopen. Een prijs die vele malen lager was dan bij iedere concurrent. Dit weekend leek een mooi moment om Crowd Play voor Borderlands 3 te demonstreren. Hier stond een live stream voor gepland waarin ook codes voor de game weggegeven zouden worden. Dit evenement zou op het officiële kanaal voor Borderlands te vinden zijn. Toen de live streams maar niet live kwam, bleek opeens dat het evenement geannuleerd was wegens 'onvoorziene omstandigheden'.

Het was een mooie kans

Wat er precies misging blijft een mysterie. Het is wel duidelijk een gemiste kans. Met het officiële Borderlands kanaal konden veel gamers bereikt worden die nog niet bekend zijn met Google Stadia. De introductie van Crowd Play had meteen een mooie mogelijkheid geweest om te introduceren wat de kracht van cloud gaming kan zijn. Helaas is deze boot nu gemist. Het is nog niet duidelijk of het evenement op een later moment alsnog plaats zal vinden.
Inmiddels is de nieuwste add-on content wel beschikbaar op Stadia. Vorige week is de Director's Cut uitgekomen. Je kunt hier meer lezen over de nieuwe content. En ook voor Hitman 3 komt veel nieuwe content in april. Je kunt hier checken welke content ons staat te wachten.