Dit is waarom de Cyberpunk patch 1.2 is uitgesteld

Nieuws
vrijdag, 26 februari 2021 om 19:30
c5cddb3f0d6e9a3acab40f74d4ff6ce9
De release van Cyberpunk 2077 vorig jaar kende veel problemen, met name op de consoles. Er waren nogal wat bugs en performanceproblemen aanwezig in de game. Meerdere hotfixes hebben het één en ander verbeterd, maar de volgende grote update laat nog langer op zich wachten.

Uitstel vanwege hack

De reden waarom de komende update uitgesteld is, heeft te maken met de hack waar CD Projekt Red onlangs mee te maken kreeg. Vorige maand werd bekengemaakt door de ontwikkelaar zelf dat het bedrijf gehackt was en er data buitgemaakt was, zoals de broncode van diverse games. In ruil voor geld zouden de hackers de data niet publiceren. CD Projekt Red heeft gekozen om hier niet op in te gaan. Eén van de consequenties hiervan is dat de ontwikkelaar niet genoeg tijd heeft kunnen besteden aan het afronden van de volgende update. Ze willen de update nu over enkele weken, rond half maart uitbrengen.

While we dearly wanted to deliver Patch 1.2 for Cyberpunk 2077 in the timespan we detailed previously, the recent cyber attack on the studio’s IT infrastructure and extensive scope of the update mean this unfortunately will not happen — we’ll need some additional time. 1/3

39.8K
Reply

Geruchten dat er niet thuisgewerkt kan worden

Er gaan ook andere geruchten over de mogelijk echte reden. Dat zou namelijk zijn dat, als gevolg van de hack, medewerkers niet thuis kunnen werken. Het resultaat is dat het grootste deel van de ontwikkelaars dus niet kan werken. Zoals veel branches wereldwijd, heeft de coronacrisis ook grote effecten op de game-industrie. Het is ook de reden waarom er enorm veel games uitgesteld werden het afgelopen jaar.
Mocht je het gemist hebben, deze week werd ook bekend gemaakt dat Watch Dogs: Legion eindelijk een update gaat krijgen waarin de online modes beschikbaar komen. De details kun je hier lezen. En voor Destiny 2 is er ook goed online nieuws. Er is eindelijk bevestiging dat de game crossplay gaat krijgen. Dit moet na de zomer gebeuren. Lees hier meer.