Derde en laatste uitbreiding voor Immortals: Fenyx Rising komt deze week

Nieuws
door Jerry Frederikmaandag, 19 april 2021 om 12:10
immortals 5f5b8d4fe7aee
Immortals: Fenyx Rising is een nieuwe IP van Ubisoft die in december vorig jaar uitkwam. Deze nieuwe IP gooide meteen hoge ogen, omdat de game een frisse indruk achter liet. Voor de release werd al bekend dat er drie uitbreidingen kwamen en de laatste komt eraan.

Immortals: Fenyx Rising

Met Immortals: Fenyx Rising heeft Ubisoft een game in een nieuwe IP neergezet die duidelijk inspiratie gehaald heeft uit een aantal grootheden. We konden de demo vooraf al gratis testen op Stadia, waarin snel opgemerkt werd dat de game wat weg heeft van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Ubisoft's eigen Assassin's Creed. Er werd voor de release ook al duidelijk dat er drie uitbreidingen na de release zouden komen, waarvan het aankomende The Lost Gods de laatste zal zijn. In de uitbreiding speel je als een ander personage, genaamd Ash. Je moet een aantal goden die Olympeus verlaten hebben vinden en terug naar Olympeus brengen. Maar wat het meest bijzondere aan deze uitbreiding? De gameplay is compleet anders geworden. In plaats van een third-person-actiegame, transformeert deze uitbreiding het spel in een top-down-actiegame, zoals de Diablo-games.

Formule voor vervolggames?

Dit experiment met een nieuwe game mode is nogal bijzonder, want het gebeurt vrijwel nooit in single-player-games dat de gameplay volledig anders wordt. Het zou kunnen dat dit als een experiment voor vervolggames of spin-offs gezien wordt. Of misschien is het simpelweg bedoeld om wat meer variatie in de game aan te brengen.  Hoe dit uitpakt kunnen we deze week ervaren, want vanaf 22 april is de uitbreiding beschikbaar.
Er komt nog een game aan met een demo voor de release op Stadia. Dat is Resident Evil Village. Je kunt hier de details van de demo lezen. En Cyberpunk 2077 heeft een grote update gehad waarin diverse bugs opgelost worden. Je kunt hier de lijst met fixes lezen.