Road 96 te zien in nieuwe gameplay-trailer

Nieuws
door Jerry Frederikzondag, 18 april 2021 om 8:00
road96
Nog niet zo heel lang geleden heeft de ontwikkelaar van de indiegame Road 96 bekend gemaakt dat de game ook naar Stadia komt. De ontwikkelaar Digixart, bekend van het uitstekende Valiant Hearts, heeft zijn sporen al verdiend. Reden genoeg om er naar uit te kijken. Er is inmiddels een gameplay trailer verschenen van de game.

Road 96 gameplay

Digixart is een ontwikkelaar die graag games maakt waarbij het verhaal centraal staat. Dit betekent uiteraard niet dat de games niet leuk zijn om te spelen. In hun nieuwste game, Road 96, speel je een lifter in de Verenigde Staten. Door middel van algoritmes zal ieders avontuur zo uniek mogelijk zijn. Er zijn meer dan 100.000 verschillende scenario's te spelen. De kans is dus klein dat je dezelfde game voorgeschoteld krijgt als je vrienden. In de praktijk zit er altijd wel een rode draad in een dergelijke game, maar het aantal combinaties is toch indrukwekkend. Hieronder vind je de gameplay trailer van de game.

Aantal games met Day 1 release groeit

Het aantal games met een Day 1 release op Stadia groeit enorm hard, waarbij Road 96 dus de volgende lijkt te worden. De strategie wijziging die Stadia begin dit jaar doorgevoerd heeft, lijkt zijn vruchten af te werpen. De vraag is met name of de ondersteuning voor Stadia games dit bij kan houden. Er zijn al diverse games met grote bugs na de release. Alhoewel dit tegenwoordig niet bijzonder is, is het wel van beland dat deze spoedig opgelost worden. En hier lijkt niet altijd evenveel aandacht voor te zijn. Laten we hopen dat Road 96 een uitzondering op deze regel is.
Eerder deze week is ook de game The Darkside Detective: A Fumble In The Dark uitgekomen. Je kunt hier de launch trailer zien. En mis de nieuwste Stadia Pro sale niet. Je kunt hier zien welke games nu in de aanbieding zijn.