Dirt 5 krijgt gratis update en crossplay

Nieuws
door Jerry Frederikwoensdag, 12 mei 2021 om 8:57
hero dirt5 5f5b38eaae50b
De populaire rally gameserie Dirt is sinds enkele maanden terug met een nieuw deel, Dirt 5. De game is ook beschikbaar op xCloud en Stadia. De ontwikkelaars hebben inmiddels laten weten dat er een gratis update én crossplay beschikbaar is.
Als een verrassing maakte Codemasters eerder deze week bekend dat er een gratis update voor Dirt 5 beschikbaar is. En niet zomaar eentje, want deze bevat ook crossplay tussen alle platformen. Hierdoor zal matchmaking een kleiner probleem zijn. De update voegt ook allerlei rallywagens uit de stal van Red Bull toe, zodat je jouw wagen verder kunt customizen. Daarnaast zijn er nog twee belangrijke toevoegingen. In de Playgrounds mode zijn er nieuwe condities toegevoegd voor je race, waardoor je jouw race nog verder kunt aanpassen. Bijvoorbeeld met weersomstandigheden. En er zijn "Ghost Lap Times" toegevoegd. Hiermee kun je dus de tijd van vrienden of andere spelers toevoegen aan jouw race en een virtuele versie van hun zien rijden, zodat je gelijk ziet of jij het beter doet dan zij.

Update komt later op Stadia

De update komt overigens op een later moment pas naar Stadia. De ontwikkelaar is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen. Mogelijk is dit omdat de Stadia port door een andere studio gedaan is. Het is wel ironisch, omdat Stadia nu juist het platform is welke het meeste baat heeft bij cross play. Stadia en het krijgen van updates is tot nog toe geen gelukkig huwelijk. Zo zijn de updates van Cyberpunk altijd iets later maar met name Outriders is een probleem. De Stadia versie is duidelijk een ondergeschoven kindje en wacht al weken op een nieuwe update. De update van Dirt 5 is wel al te spelen middels xCloud.
De game Street Power Football is nu beschikbaar op Google Stadia. Je kunt hier een trailer vinden van de game. En de Stadia app heeft ook een nieuwe update gehad, je leest hier wat er veranderd is.