Update Stadia-app maakt van telefoon een controller

Nieuws
maandag, 10 mei 2021 om 12:30
ab4029960b376496929c81f79eb4c5d2
Er komt een nieuwe update aan voor de Stadia-app. Deze keer wordt het mogelijk om een nieuwe soort controllers te gebruiken in combinatie met Chromecast Ultra.
Een nieuwe versie van de Stadia app brengt soms kleine maar soms ook grote veranderingen met zich mee. Dit keer meldt 9To5Google dat het vooral wat kleinere veranderingen zijn, maar zeker niet minder interessant. De meest opvallende is een nieuwe "Bridge" mode. Eerder maakte Google het al mogelijk om via je Stadia-controller een extra controller aan te sluiten en te koppelen. Maar met de nieuwste update lijkt Google het mogelijk te maken om een smartphone als controller te gebruiken op de Chromecast Ultra. Misschien nog veel interessanter: Het wordt ook mogelijk om een controller van een derde partij, zoals PlayStation of Xbox via je smartphone te koppelen. Zo kun je dus controllers die je al hebt liggen gebruiken voor Stadia. Handig voor als er vrienden zijn.

Nog meer kleine features

Daarnaast zijn er nog meer kleine verwijzingen gevonden die hinten naar nieuwe features. Zo kun je jouw smartphone straks gebruiken om het volume van de Chromecast te bepalen (Wat voor veel apps die afspelen op de Chromecast al kan), kun je jouw Google Contacts gebruiken om vrienden te zoeken en met je telefoon de Screen Reader aan of uit zetten. Dit zijn vooral wat kleinere quality of life aanpassingen. Het lijkt erop dat Google, sinds de verandering van strategie, daad bij woord voegt. De doorontwikkeling van Stadia en de app vind plots sneller plaats dan voorheen. Goed nieuws dus.
Het lijkt er overigens op dat GTA V toch naar Stadia komt, ondanks geruchten die al lange tijd spelen. Je leest hier het nieuws.