Outriders wemelt van de bugs op Stadia, Square Enix komt in actie

Wél een heleboel bugs en géén crossplay. Op het eerste gezicht maakt Outriders op Google Stadia niet echt indruk. Ook op andere platforms werkt het spel niet naar behoren, maar daar wordt de ene na de andere update voor uitgegeven. Stadia blijft achter, maar Square Enix belooft het spel ook voor Stadia te gaan verbeteren.

Outriders

Inmiddels is wel duidelijk waar het misgaat. Outriders was meteen op launchdag al op Google Stadia beschikbaar. Hoewel dat veel gamers erg verraste en blij maakte, blijkt het echter te zijn gegaan om een oudere versie van de game. Deze versie van de game was gemaakt als demo en ondersteunde daarom geen crossplay. Bovendien zaten er in de verouderde software nog flink wat fouten. In mei was er weliswaar een update, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

De eindstand voor Stadia is dat Outriders nu op versie 1.04 draait, versus andere platforms die al op 1.09 en 1.10 zitten. Sterker nog, de nieuwe patch komt deze week nog naar andere platforms. Gelukkig is het als het goed is niet helemaal de eindstand voor Stadia, maar meer een tussenstand, als we Square Enix mogen geloven. Het is van plan om Outriders qua updates in de toekomst gelijk te trekken. Goed nieuws voor Stadia, dat daarmee in één keer een heel aantal updates kan ‘overslaan’.

Square Enix

Het is nog even afwachten of dat ook betekent dat Square Enix de ontbrekende crossplaymogelijkheid zal rechtzetten. Echter is het eerst belangrijk dat de bugs uit het spel gaan, want er zijn een aantal hardnekkige varianten die zorgt dat de game hapert bij het openen, maar ook dat er flinke frame drops waarneembaar zijn wanneer het spel moet laden. Daarnaast blijkt ook meer dan eens de verbinding te stotteren, waardoor je elke keer de game moet restarten om je weer in een lobby te voegen. Dat komt het gameplezier niet ten goede, waardoor sommige Stadia-spelers de game links laten liggen.

9to5Google heeft verhaal gehaald bij Square Enix en beterschap komt eraan, maar we weten niet precies wanneer. Het is in ieder geval fijn dat Square Enix het nu in de smiezen heeft, want Outriders is een van de grotere releases dit jaar en die willen veel gamers dan ook op zijn minst goed uitproberen.

Lees meer over:
Google Stadia Stadia Outriders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer