Gerucht: God of War en Kingdom Hearts 4 komen via GeForce Now naar pc

Nieuws
woensdag, 15 september 2021 om 7:05
gta3
Nvidia’s GeForce Now maakt het binnenkort mogelijk dat games als God of War, Kingdom Hearts 4 en Half-Life 2 Remastered naar pc komen. Nadat een hele lijst met games lekte, heeft Nvidia aangegeven dat het nieuws dat er games via GeForce Now naar pc komen klopt, maar dat het vooralsnog geen uitspraken doet over welke games.
Op Reddit plaatste softwareontwikkelaar Ighor July na een datamine een hele lijst met games, die via GeForce Now de oversteek zouden maken naar pc. Zeker voor een Game of the Year-titel als God of War (2018) is dat groot nieuws: dit was altijd een PlayStation-game en zal nu voor het eerst streambaar zijn.
God of War
Returnal
Demon’s Souls
GTA3, Vice City and San Andreas remasters
Unannounced Xbox projects
“Fight for Middle-Earth” and “Injustice 3: Gods Will Fall”
Human: Fall Flat 2
Total War 9
Helldivers 2
Halo 5: Guardians for PC
Crash Team Racing Nitro-Fueled for PC
“BioShock 2022”
Final Fantasy VII Remake for PC
Bayonetta 3 for PC
Crysis 4
Kingdom Hearts 4

Nvidia GeForce Now

Er staan ook games tussen die nog helemaal niet zijn onthuld en die mogelijk slechts een ‘stand-in’ zijn. Logisch dus dat Nvidia hierbij aangeeft dat het inderdaad bezig is met de mogelijkheid, maar tegelijkertijd niets zegt over de spellen die dan ook daadwerkelijk de oversteek maken. Final Fantasy IX Remake, Bioshock RTX Remaster, Resident Evil 4 Remake, Halo 5 PC, Grand Theft Auto Trilogy Remasters, Crysis 4, Half-Life 2 Remastered en Injustice 3 zijn bijvoorbeeld nog niet aangekondigd.
Nvidia zegt tegen Wccftech: “We zijn op de hoogte van een onofficiële gepubliceerde gamelijst, met zowel games die al uit zijn als games die nog speculatief zijn, wat alleen bedoeld is voor interne doeleinden en testen. Games die op de lijst staan zijn geen bevestiging of aankondiging van die games.”

PlayStation-games naar pc

Hoewel het een leuke verrassing is dat er meer PlayStation-games zijn die naar pc komen, is het niet helemaal nieuw. Sony heeft onder andere het Nederlandse bedrijf Nixxes gekocht om te zorgen dat games die ooit exclusives waren op PlayStation 4 nu verschijnen op de pc. Niet voor niets is Horizon Zero Dawn al op de pc beschikbaar, net als Days Gone. Wordt vervolgd.