HBO Max is klaar voor de Olympische Spelen Parijs 2024!

Nieuws
woensdag, 03 juli 2024 om 13:17
hbo max olympics 668533263ed14
Sportfans, opgelet! Maak je klaar voor de Olympische Spelen Parijs 2024, want HBO Max is erbij om je alle spannende momenten live te brengen.
Over drie weken starten de Olympische Spelen in Parijs en dit is de eerste keer dat de Olympische Spelen te zien zijn op HBO Max. Tevens is HBO Max de enige plek waar álles van de Olympische Spelen te zien zal zijn. Dit jaar worden er door 10.500 atleten, 32 sporten beoefend op 41 locaties en wordt er meer dan 3800 uur aan live content verwacht. Op HBO Max zijn álle olympische sporten live te streamen van begin tot einde, zonder onderbrekingen, en de belangrijkste evenementen zijn met Nederlands commentaar. Met de handige Medaille-meldingen en Sleutelmomenten hoef je als sportfan niks meer te missen. Exclusief te zien bij HBO Max en Eurosport zijn de sporten klimmen, skateboarden, surfen & golf. Naast alle olympische wedstrijden kunnen ook alle Eurosport-programma's live of on-demand gestreamd worden.
Van 26 juli tot 11 augustus 2024 kun je op HBO Max terecht voor:
  • Alle 45 olympische sporten live
  • De belangrijkste evenementen met Nederlands commentaar.
  • Exclusieve documentaires en series over de Spelen en de atleten.
  • Herbelevingen van iconische Olympische momenten.
Verder kun je kijken naar:
Nesim & Fraasie op reis naar Parijs – vanaf maandag 22 t/m vrijdag 26 juli (elke dag)
Social influencer komisch duo Nesim & Fraasie reizen af naar Parijs op weg naar het grootste sportevenement van het jaar: de Olympische Spelen. In vijf dagen reizen de mannen van Rotterdam naar Parijs om bij iedere stop challenges uit te voeren die hun reis makkelijker of moeilijker maken. Gewapend met een flinke dosis humor, leggen zij alles vast wat er op hun pad komt. Volg hun avonturen iedere dag op HBO Max of via de sociale media van Eurosport.
Foto: Nesim & Fraasie
Foto: Nesim & Fraasie
Vanuit de Warner Bros. Discovery studio's worden de volgende Nederlandse programma's geproduceerd. Te zien vanaf vrijdag 26 juli t/m zondag 11 augustus op Eurosport 1 én HBO Max:
Bonjour Paris – elke ochtend live tussen 8:00-08:45 uur
Live vanaf het Trocadero in Parijs neemt presentator Herbert Cool de dag door en bekijkt welke sporten die dag centraal staan en welke Nederlandse & Belgische atleten in actie komen. Wat worden de mogelijke medaillemomenten en welke momenten mogen we niet missen vandaag?
Foto: Herbert Cool & Neal Petersen
Foto: Herbert Cool & Neal Petersen
Live Sport – elke dag tussen 8:45-22:30 uur
Bekijk de gehele dag door de beste olympische live sport waarbij de focus ligt op de Nederlandse atleten en sporten zoals atletiek, wielrennen, zwemmen, roeien en hockey. Afgewisseld met expert analyses van o.a. Ranomi Kromowidjojo en Jip van den Bos, interviews en de beste verhalen uit Parijs.
Foto: Ranomi Kromowidjojo & Jip van den Bos
Foto: Ranomi Kromowidjojo & Jip van den Bos
Bonne Nuit, Paris – elke avond live tussen 22:45-23:30 uur
De dagelijkse liveshow Bonne Nuit, Paris wordt gepresenteerd door Neal Petersen die je in drie kwartier bijpraat vanuit Parijs. Met alle hoogtepunten, de Nederlandse prestaties en alle andere belangrijke actie van de dag ben je weer helemaal op de hoogte.
Nesim & Fraasie: Medaille Matties – elke avond om 22:00 uur op HBO Max & 23:30 uur op Eurosport 1
Nesim & Fraasie geven een verfrissende en andere blik op de Olympische Spelen! In Parijs dompelen ze zich volledig onder in alles wat met de Olympische Spelen te maken heeft en laten zij een kant zien zoals alleen zij dat kunnen.
Expert Ranomi Kromowidjojo Drievoudig olympisch kampioen Ranomi Kromowidjojo gaat voor Eurosport en HBO Max als analist en reporter aan de slag tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Uiteraard gaat zij als voormalig professioneel zwemmer de zwemwedstrijden uitvoerig analyseren. Ook doet zij verslag van de verschillende andere sporten. Voor Kromowidjojo een uitgelezen kans om dit keer niet als olympisch deelnemer, maar als echte sportfan de Olympische Spelen te ervaren en mooie reportages te maken van alles wat er gebeurt in Parijs.
“Ik heb onwijs veel zin om de magie van de Olympische Spelen eens goed mee te maken. Het is toch heel anders om als atleet naar de Spelen te gaan, dan nu als expert. De eerste week ga ik uiteraard verslag doen van het zwemmen, de tweede week van heel veel andere sporten. En daarbij ligt mijn focus niet alleen op winnaars, op de Olympische Spelen gebeuren elke dag weer bijzondere dingen en zijn er veel mooie verhalen te halen. Daar ga ik naar op zoek!”, aldus Ranomi.
Foto: Ranomi Kromowidjojo - Olympic Torch Relay (26 juni 2024)
Foto: Ranomi Kromowidjojo - Olympic Torch Relay (26 juni 2024)
Medaille-meldingen & Sleutelmomenten
HBO Max is tijdens de Olympische Spelen de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken, inclusief alle 329 medaille-evenementen, de openings- en sluitingsceremonies in HDR en multi-feed audio waarmee gebruikers tot 20 talen kunnen selecteren. Zo kunnen gebruikers hun eigen olympische ervaring op meerdere schermen samenstellen. Alle 32 olympische sporten krijgen een speciale pagina en gebruikers kunnen specifieke evenementen toevoegen aan hun eigen HBO Max kijklijst. Ook is er toegang tot extra camerahoeken en met de handige gouden medaille-meldingen worden gebruikers geïnformeerd over naderende, niet te missen momenten. Voor 15 sporten** worden ook sleutelmomenten aangeboden, zodat gebruikers rechtstreeks naar dat tijdstip kunnen navigeren, waar een bijzonder of iconisch sportmoment heeft plaatsgevonden. En kun je zelf de keuze niet maken wat te kijken, dan kun je altijd nog de live-feeds van Eurosport 1 en Eurosport 2 zien, die ook beschikbaar zijn op HBO Max.
De Olympische Spelen zijn te zien vanaf vrijdag 26 juli (openingsceremonie is om 19:30 uur) t/m zondag 11 augustus. Enkele sporten starten al voor de openingsceremonie: Voetbal, Handbal en Rugby Sevens starten op 24 juli en Boogschieten start op 25 juli. Het volledige live en on-demand aanbod van de Olympische Spelen is beschikbaar bij elke abonnementsvorm, zodat álle HBO Max-abonnees toegang hebben tot het sportevenement van het jaar.
Wil je weten wat er dagelijks nieuw is op HBO Max, of op de andere streamingdiensten, volg dan de dagelijkse updates op NieuwDezeWeek. Kijk voor Nederland hier en voor België hier.
**Sporten die beschikken over sleutelmomenten zijn: Beach Volleybal, Volleybal, Handbal, Tennis, Voetbal, Rugby Sevens, Athletiek, Zwemmen, Baanwielrennen, Boksen, Basketbal en Ritmische gymnastiek.