Destiny 2 seizoen 15 is live met Steam-crossplay op Stadia

Nieuws
woensdag, 25 augustus 2021 om 15:51
beyondlight 5f7ed3a84e141
Destiny 2 gaat inmiddels alweer heel wat jaren mee, maar het blijft fris doordat Bungie er zeer regelmatig nieuwe seizoenen aan toevoegt. Zo ook deze week, want Destiny 2 seizoen 15 is een feit. Je kunt de nieuwe content binnen het ‘Season of the Lost’ nu spelen. De Stadia-versie heeft bovendien voor het eerst crossplay met PC.
Destiny 2 krijgt met de komst van dit vijftiende seizoen niet alleen nieuwe content, maar ook de mogelijkheid tot crossplay. Het gaat dan om crossplay tussen Stadia en PC, specifiek Steam, de online gamedistributiedienst van Valve. Bungie heeft gezegd dat ongeveer 50.000 mensen dagelijks via Steam naar Stadia zullen komen. 

Mara Sov is terug

Hoewel dat heel welkom is, gaat het uiteindelijk om de content. Mara Sov is terug van weggeweest en de Guardians krijgen er in dit vijftien deel een geheel nieuwe wapenklasse bij binnen het nieuwe Stasis Kinectic-type. Uiteraard bevat Season of the Lost ook andere nieuwe wapens, nieuwe verhaalmissies en een betere sandbox-gameplayervaring.
De kans is groot dat Bungie zo aan het begin van het seizoen nog niet alles prijsgeeft. Het heeft vaker laten zien dat het middenin een seizoen nog een gekke twist heeft klaarstaan voor het publiek.

Destiny 2 Seizoen 15

Destiny 2 heeft een bijzondere relatie met Stadia. Het begon in 2019 toen Stadia live ging als Pro-spel waarop flink werd ingezet, maar inmiddels is het niet langer een Pro-titel. In plaats daarvan is hij beschikbaar gemaakt als free-to-play-spel. In totaal wordt Destiny dagelijks door zo’n 1,5 miljoen mensen gespeeld, wat elke keer bij een seizoenswisseling weer een flinke boost krijgt.
Destiny 2 is geliefd om zijn co-op-shootergameplay en stevige verhalen. Juist omdat de gameplay zo sociaal is, is het spel sinds de lockdowns rondom het coronavirus erg populair. Het is bovendien een enorm grote game, waardoor je alleen al met de basis honderden uren bezig kunt zijn. Naast de regelmatige seizoensuitgaves is het spel ook bekend om zijn evenementen, zoals de Guardian Games.
Hopelijk ben je even zoet met het vijftiende seizoen, want nummer 16, The Witch Queen, verschijnt pas op 22 februari 2022.